90 четения

Георги Недев, кандидат за депутат в листата на ГЕРБ: „Вярвам, че хората могат да бъдат по-добри“

МНОГО ПОЗИТИВЕН, ВИНАГИ УСМИХНАТ, С ЧУВСТВО ЗА ХУМОР И ПОЧИТАТЕЛ НА ЕКСТРЕМНИ ПРЕЖИВЯВАНИЯ И СПОРТОВЕ – ТОВА Е ГЕОРГИ НЕДЕВ, НОМЕР 11 В ЛИСТАТА НА ГЕРБ. Казва, че тръгва към следващата си голяма стъпка – да бъде народен представител – с една кауза и тя е да направи живота на хората в България по-добър. „Знаеш ли кое ме натъжава наистина много? Липсата на човещина. Преди месец в големия сняг и в студа на кръговото движение видях човек, който беше на възрастта на баща ми. Сам си тикаше буса. Никой не беше спрял да му помогне. Всички го подминаваха и само свиреха, че се пречка на движението. Много тъжно. Аз вярвам, че човешките взаимоотношения са в основата на това да живеем по-добре“, разказва Георги Недев, когато става дума за това, че ще му е трудно да промени хората, и погледнато така, каузата му не зависи само от него. Той обаче е убеден, че всяка крачка е още една тухла в стената на тази му мисия и затова е приел предложението да се кандидатира за депутат.

ГЕОРГИ НЕДЕВ БИЛ ЕДВА НА 15 ГОДИНИ, КОГАТО ЗАПОЧНАЛ ДА РАБОТИ. Не защото родителите му не са имали възможност да го издържат, а защото така са го възпитали – да бъде отговорен към себе си. „Работил съм в строителството. Товарил съм дърва – това най-дълго съм го практикувал, взимаха ме всеки път, когато бях свободен. Не ми тежеше работата и това ми помогна много, когато отидох на бригада в САЩ“, усмихва се Георги. После разказва, че и той, като повечето млади българи, мечтаел да отиде в Америка и да устрои живота си там. Заминал, когато станал студент във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. „Чакай да ти разкажа как тръгнах. Записах се в специалност, която си беше точно за мен – нали съм спортист, избрах „Педагогика на физическото възпитание“. Мислех си, че тази специалност е „пей сърце“, обаче се оказах доста зает с лекции, семинари, че и с летни лагери, които също носят кредити. Но ми харесваше да уча това, а и нали беше начин да замина на бригада. Ходих две години с твърдото намерение да остана там“, признава Георги Недев.

Първата година тръгнал с оферта да бъде чистач в аквапарк. Работил точно един месец и го повишили в супервайзър. Това рязко увеличило обема на работата му, но той бил доволен. След аквапарка всяка вечер ходел в пицария, където докъм 23 часа правел пици. Прибирал се вкъщи с колело, което карал без ръце, защото и двете му били заети да придържат пиците, които шефът давал на своите работници. А сутрин започвал деня си на плажа, където подреждал чадъри. С офертата от плажа тръгнал следващото лято. И понеже бил предприемчив, завъртял „собствен бизнес“. Започнал да продава по долар сладоледи и вода. „Американците са много открити хора. Няма проблем да ги заговориш, не са мнителни, не гледат изпод вежди. Отговарят. И аз комуникирах на плажа с кого ли не“, разказва Георги.

АМЕРИКА И АМЕРИКАНЦИТЕ ВСЪЩНОСТ СА МУ ПРЕДАЛИ ЕДИН ОТ НАЙ-ВАЖНИТЕ УРОЦИ В ЖИВОТА МУ ДО МОМЕНТА. Когато отишъл там първото лято, ходел по улиците с наведена глава и мрачно настроение, което казвало: „Ох, колко е тежък животът“. Случайни, съвсем непознати хора започнали да го спират, да го питат какво му е, всичко наред ли е, могат ли да помогнат с нещо. „Беше нещо като шок това поведение. Трябваше ми време, за да вляза в тяхната крачка, да си стъпя здраво на краката и да започна да излъчвам оптимизъм и свобода. Затова и исках да остана там“, признава Георги.

Но се върнал. И до ден-днешен казва: „Не знам защо, нещо ме върна в България, някаква сила ме доведе у дома. Усещането, че и тук нещата могат да се случат“.

У ДОМА ГЕОРГИ НЕДЕВ ИМА МОТОКЛУБ „СИКС СПОРТС“, УЧИ МАЛЧУГАНИТЕ ДА КАРАТ БЕЗОПАСНО МОТОРИ И ГИ ПРЕВРЪЩА В ДОБРИ СЪСТЕЗАТЕЛИ. Самият той е състезател по мотокрос, печелил е състезания от републиканския шампионат.

Запалил се на 16 години. Родителите му му купили скутер, за да ходи с него на училище. Обаче моторчето било твърде слабо за екстремната личност на тийнейджъра и Георги го продал, за да си купи следващия мотор. Започнал да ходи активно на състезания и да жъне успехи. „Когато тръгнах на първия републикански шампионат, баща ми май нямаше много вяра, че мога да се справя с конкуренцията. А и тя си беше сериозна. Застанах на старта с 40 мотора. Всички бръмчат, мислите си не чуваш. Моят мотор тих, скромен и аз взех да се чудя какво правя там. Обаче на старта отлепих първи. Спряха ме на завоя, защото там вече се искаше майсторство, което аз още нямах. Но завърших първия манш четвърти и баща ми се разплака от щастие“, спомня си първото състезание Георги Недев.

След това се отдал на този спорт на 100% и зарязал всички други занимания. А той е тренирал по малко волейбол, бадминтон, баскетбол, айкидо. Зарязал и китарата, въпреки че осем години е учил в музикалната паралелка на СУ „Емилиян Станев“, където се научил да свири и на тамбура. Когато се запалил по моторите, направил рязък завой и отишъл в Професионалната гимназия по електроника, където завършил аудиосистеми, кинотехника, аудио и видеотехника.

„ВСЕКИ ЛОШ СТАРТ МОЖЕ ДА ИМА ДОБЪР КРАЙ“ СА ДУМИТЕ, КОИТО ГЕОРГИ ЧЕСТО СИ ПОВТАРЯ, КОГАТО УСЕТИ, ЧЕ ЗАПОЧВА ДА СЕ ПРЕДАВА. Така мотивира и малките си състезатели. А първият сред неговите ученици е Ивайло, който е син на търновския кмет Даниел Панов. „От него започнах да слушам за каузи в политиката, за мисия, за решения… После влязох в младежката организация на ГЕРБ, а сега съм й председател“, разказва Георги. Там видял смисъла да бъдеш полезен. И на местно, и на централно ниво. При ГЕРБ се работи така, че да има полза за хората. Увереността му, че това е вярната посока, е причината, през 2015 г. да приеме номинация и да бъде част от листата на ГЕРБ с кандидати за общински съветници. Тогава бил на едно от последните места в нея и не се и надявал, че ще влезе в местния парламент, просто помагал в кампанията. Изпитал голяма радост от огромния брой хора, които са го подкрепили, така че днес да е най-младият съветник във В. Търново. Възприема това и като огромна отговорност.

„Наистина мечтая и вярвам, че мога да помогна животът ни да стане по-добър. Дори и с това, че аз самият вече никога не вървя с наведена глава. Аз спирам, за да помогна на човек, който бута сам буса си. Питам хората как са, нищо че не ги познавам. Уча децата да карат мотори и съм щастлив, че те са много добри хора, а измежду тях има и такива, които могат да постигнат високи успехи“, категоричен е Георги Недев.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

8 коментара за “Георги Недев, кандидат за депутат в листата на ГЕРБ: „Вярвам, че хората могат да бъдат по-добри“

 • 02.03.2017 в 12:36
  Permalink

  Карай си моторите и си ходи на студентските бригади! Ще направиш добро и на себеси и на народа! Затова сме на това положение в България защото куцо ,кьораво , и сакато иска да е политик! Без капка опит без житейски постижения! Подобре си наблягай на частния бизнес то за крадци и мошенници има вече определени личности!

  Отговор
  • 02.03.2017 в 19:07
   Permalink

   Вижте какво г-н boiko,не правете изказвания за хора,които не познавате ,ако поне една четвърт от депутатите ни бяха на нивото на г-н Недев ,щяхме да сме на по-добро ниво,но понеже всичките до един са корумпирани предатели ,без капка морал за това сме на това положение.Поинтересувайте се повече за Георги Недев и неговите действия в политиката и не само и ще разберете,че сте сгрешил с коментара си!

   Отговор
  • 03.03.2017 в 9:39
   Permalink

   Нали почти всички от избираните до сега са с опит и то голям-от една партия в друга ,втора , трета…..само да са във власта и ……
   Нека да има млади и позитивни хора с амбиции ,пък било то е без опит

   Отговор
 • 03.03.2017 в 9:16
  Permalink

  Рядко се зачитам в подобни рекламни материали…но тук не особенно интелигентната физиономия в костюм ме накара да го направя…за да влезе някой в политиката първо трябва поне малко да е успял в живота, а не политиката да е успеха му в живота…зачетете се какво се изтъква…човека карал колело без ръце защото носел пици?!?!?!…толкова ли няма друго постижение в живота…знаете ли колко деца на тази възраст в България мислят, изобретяват, създават бизнеси различни от тоя на предприемчивия индивид от снимката – да продава за долар сладоледи и вода…знаете ли колко умни хлапета биха променили не само собствения си живот но този на много хора към по добро ако имат малка част от парите нужни да се рекламира този интелектуалец, който просто си търси развитие от чистач в аквапарт в депутат…е тва вече е кариерен скок…темата е безкрайна…надявам се обаче някога това да спре …нищо добро не чака държава, в която умните се ръководят от нахалните и безсрамните…държава в която никой не си зне мястото…това момче би имало успех в областта си…да си кара там моторите, да учи децата…всеки трябва да си знае мястото, когато това стане всичко ще се нареди!

  Отговор
  • 07.03.2017 в 19:28
   Permalink

   Мариан, Георги Недев е действащ общински съветник във Велико Търново. Той е най-младият от всички в общинския съвет. Аз , лично, съм свидетел колко, човешки и отговорно той работи за местните хора, за разлика от други негови колеги. Георги Недев бе избран преференциално и бе избран, въпреки, че бе в края на листата. Това какво, значи, че един млад мъж, без опит, както вие казвате, е подкрепен от достатъчно много гласуващи граждани. Защо? Ще ви кажа и заставам зад думите си – защото е млад човек, носещ достойнства, които много по-възрастни нямат. На мен, като млад човек ми писна, от „експерти“ в различни сфери, с „престижни“ дипломи, които стоят пред огледалото и наизустяват реплики. В парламента аз искам добри, отзивчиви и мотивирани хора, които са близко до младите, които знаят какво иска младото поколение, които биха дали цялата си енергия, в полза на някой друг. Аз познавам Георги Недев и знам, че той е именно такъв! А това, че вие наричате млад и откровен човек – нахален и безсрамен, говори само за зле за вас.

   Отговор
 • 03.03.2017 в 9:33
  Permalink

  Много ме съмнява този млад господин колко е квалифициран. Завършил радиото- в сегашното съсътояние на тази гимназия това е постижение за средностатистически общ работник. Записал физическо и педагогика във ВТУ, колкото да има нещо и да отиде на бригада. В Сащ работил две работи и нещо друго, мнозинството го правят не е нищо отличително. Поздравления за мото кроса, но и това не е предпоставка за успех в политиката. Той че депутат няма да стане е ясно ама защо в тази и подобни статии някакви тривиални неща се изкарват като качества а всъщност не са нищо особенно, даже носят негативна представа за човека. Моят извод- необразован, но донякъде амбициран човек с някакви спортни постижения, трудов стаж който няма общо с това което се занимава сега. Но може и да е много по квалифициран от това което представяте тук, и му пожелавам успех, защото не е лесно да се правиш че се бориш за обречена кауза да ставаш депутат.

  Отговор
 • 07.03.2017 в 19:33
  Permalink

  Браво, момче!
  Най-големият проблем на тази държава е дефицитът на добри хора! Изключително съм щастлива, че все пак ги има и тези като теб! Браво!
  Молитвите ми са насочени не за твоя успех, а за спасението на онези, които безразборно и неаргументирано оплюват. Страхувам се да не се задавят…
  А ти дерзай!
  Всъщност – ДЕРЗАЙТЕ, Г-Н НЕДЕВ! Вярваме и разчитаме на Вас!

  Отговор
 • 07.03.2017 в 22:21
  Permalink

  Евала, трябва ни добър и почтен човек! Желая успех!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!