7 четения

Кампанията „Научи ме да умея“ набира скорост във Велико Търново

Във вторник се проведе второто събитие от кампанията „Научи ме да умея“ във Велико Търново.

Инициативата е на българския евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) и цели да мотивира младите хора да развиват своите умения за успешна професионална реализация чрез менторство от утвърдени предприемачи и провеждане на обучителни стажове в бизнес компании.

Тридесет ученици от Професионалната гимназия по електроника „Александър Степанович Попов“ взеха участие в интерактивна работилница, посветена на уменията на 21-ви век. Събитието бе модерирано от Златка Димитрова – национален координатор на „Образование България 2030“.

Учениците се запознаха с презентация, представяща нагледно кои са ключовите умения, които всеки трябва да притежава, за да бъде успешен и конкурентоспособен на пазара на труда както в наши дни, така и в бъдеще. След това учениците имаха възможността да приложат наученото чрез играта „Световно кафене“ – известен метод за провеждане на конструктивни разговори и обсъждания.

Информационният офис на евродепутата Ева Майдел във Велико Търново ще осигури на всички участници в събитието възможност за стаж в ресорна фирма от региона. Идеята е младежите да се запознаят отблизо с работния процес и очакванията, които бизнеса има от кадрите си.

Екипът на българския евродепутат си е поставил за цел до края на годината да работи с над 350 ученици от областта и минимум 1000 от страната, като се надяват да има все по-голям интерес за партньорство от страна на бизнес сектора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *