Преизбраха д-р Бонка Попова за председател на БЧК

Д-Р БОНКА ПОПОВА БЕ ПРЕИЗБРАНА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ОБЛАСТНИЯ СЪВЕТ НА БЧК ВЕЛИКО ТЪРНОВО за следващите четири години по време на вчерашното отчетно-изборно събрание на организацията. Неин заместник отново ще е митрополит Григорий, решиха чрез тайно гласуване делегатите на червенокръстката организация. На заседанието, което се проведе в Голямата зала на общината, присъстваха представители от всички общини в региона. Сред официалните гости бе д-р Надежда Тодоровска, заместник генерален директор на БЧК. В началото на събранието митрополит Григорий освети работата на делегатите. Подобни отчетно-изборни събрания се провеждат на всеки четири години.

Д-р Бонка Попова ръководи областната структура вече четвърти мандат и е единствената жена – председател на БЧК, в историята на търновската организация. Благодарение на активната й работа, местната структура на Червения кръст е на много високо ниво. В момента членовете на областната организация са 5650 души, а доброволците са 178. БМЧК също има добър обхват сред децата и младежите, а в организацията членуват 160 души в седемте клуба на територията на областта.

Над 19 000 души са подпомогнати от червенокръстката организация през последните четири години – деца в неравностойно положение, възрастни хора и социални, здравни и учебни заведения, стана ясно по време на събранието.

В. ВАЛЕНТИНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *