76 четения

Пътят Габрово – Шипка ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства от 22.00 ч. на 2 март до 17.00 ч. на 3 март 2017 г.

ОДМВР – Габрово съобщава, че във връзка с провеждането на тържествата по случай Националния празник на България – 3 март, ще бъде наложена следната временна промяна в организацията на движение на МПС:

Пътят Габрово – Шипка ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства от 22.00 ч. на 2 март до 17.00 ч. на 3 март 2017 г.

На 3 март автомобилите ще се движат еднопосочно от Габрово за връх Шипка от 05.00 ч. до 14.00 ч., като ще бъдат допускани само автомобили, превозващи участници и гости, както и организиран междуградски превоз. Транзитният поток ще бъде пренасочен през прохода на Републиката /Хаинбоаз/.

Препоръчително е гражданите, които желаят да се включат в честванията на връх Шипка, да ползват организирания обществен превоз, който тръгва от пл. Възраждане. Неговият първи курс е в 07.30 ч. Курсовете на автобусите в обратна посока ще започнат в 14.00 ч. Препоръката за ползване на организиран транспорт се налага, поради ограничените възможности за паркиране на МПС под връх Шипка. Обособените паркинги ще бъдат ползвани за автобусите и микробусите от организирания транспорт, а леките автомобили ще бъдат паркирани плътно вдясно на платното за движение в посока Габрово. На тържествата няма да бъдат допускани лица, носещи огнестрелно оръжие, лица в нетрезво състояние или употребили наркотици, както и такива без документи за самоличност.

В началото на прохода – в района на кантон „Любово”, полицейски служители ще предоставят на всеки водач на МПС информация относно създадената организация на движение. Водачите трябва да знаят, че пътното движение в посока Габрово и Казанлък ще бъде възстановено не по-рано от 14.00 ч. на 3 март. В прохода, служители на пътна полиция ще указва точното паркомясто за всеки автомобил. След  паркиране, гостите на тържествата е необходимо да вземат личните си вещи и да не оставят в автомобила ценни предмети, документи и пари. Превозните средства трябва да бъдат заключени. Придвижването към върха се осъществява плътно вдясно по пътното платно, като пешеходците са длъжни да се съобразяват с преминаващите автобуси от организирания транспорт и автомобилите на официалните гости на тържествата. Недопустимо е, след като на водача е посочено конкретно паркомясто, той да продължи движението си към върха, тъй като ще бъде върнат обратно от следващия полицейски пост, като по този начин ще се затрудни придвижването на останалите гости на проявата.

В Габрово, при необходимост, ще бъде спряно движението от 07.00 ч. до 11.00 ч. по ул. Скобелевска, пл. Възраждане и бул. Априлов до пресечката с ул. Райчо Каролев.

ОДМВР-Габрово апелира за стриктно спазване на посочените изисквания и на даваните от органите на реда допълнителни указания.

Източник: Областна дирекция на МВР – Габрово

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!