3 четения

40% от хората в общината не могат да стигнат до В. Търново за по-малко от час

Заради калпави пътища 40 на сто от хората по селата не могат да стигнат до велико търново за по- малко от час независимо от символичните разстояния. Това сочи доклад за изпълнението на Общинския план за развитие, разпространен вчера. Причината за лошите комуникации са занемарените общински пътища, които са част от третокласната мрежа. По тази причина наскоро се срути мостът към Шемшево и за месеци напред затвори прекия достъп към няколко големи села. Заради това експертите урбанисти препоръчват инвестиции от местната хазна за подобряване на локалните трасета.

СПОРЕД ОБЩИНСКИЯ ПЛАН ЗА РАЗВИТИЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА МАСОВО ЗЕМЕДЕЛСКИ ЗЕМИ ТРАНСФОРМИРАТ СТАТУТА СИ ЗА ВИЛНИ ЗОНИ И ПРОМИШЛЕНИ НУЖДИ. Само в землището на В. Търново са одобрени 10 подобни разработки, предимно за района на „Козлуджа” и „Чолаковци”, както и в Западната промишлена зона. В землището на Дебелец разработките са 2, а за тях са издадени 7 разрешителни за строеж. Същата е и бройката за Килифарево. В останалите села пък са сменени предназначенията на 18 земеделски терена.

 

3 коментара за “40% от хората в общината не могат да стигнат до В. Търново за по-малко от час

 • 02.03.2017 в 12:59
  Permalink

  Като направят панорамните асансьори от река Янтра до ул. Независимост ще се стига за секунди.
  Тая община няма срам. Вместо панорамни асансьори, лифтове до Арбанаси, мостове и всякакви други глупости, с тези пари оправете пътищата в общината, улиците и тротоарите в града. Работете за местните хора, не за вятърничавите идеи.

  Отговор
 • 02.03.2017 в 14:15
  Permalink

  Да, това е горчивата действителност. На фона на нея, проектираните лифтове са наистина болестно състояние. Магаломания. Пътят Ресен Обединение е страшен. Там не се минава. Срам и позор. Но народът си ги обича и пак и пак избира. И така да памти века. А то само с лозунги и „ще“та не става. Но някои се хранят само с това. останалите пасат патки и дори не знаят това.

  Отговор
 • 06.03.2017 в 10:23
  Permalink

  Пътя Ресен Паскалевец е ужасен. Какви действия още трябва да предприемем, че да го направят. Работете за местните хора, не за вятърничавите идеи.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!