10 четения

Горна Оряховица изпрати към победата „БСП за България“ и Явор Божанков

Явор Божанков: „Ние, българите, сме достойни хора, а не лош генетичен материал“

С мощни възгласи „победа“ Горна Оряховица изпрати към успех в парламентарните избори Явор Божанков и останалите кандидати от листата на „БСП за България“.

Четвъртият в листата посрещна Весела Лечева, Валентин Ламбев, Мариана Бояджиева, Николай Теодосиев, Тошко Тодоров и Михаил Михалев в препълнената зала на НЧ „Напредък 1869”.

БСП представи листата си в железничарския град и откри кампанията с концерт на Нора Караиванова, „Нова музика” и балет „Калина”.

„Нямам избор, това казвам, когато ме питат защо се захващам с политика. Обещал съм на сина си, че няма да порасне в държавата, каквато е днес. Това е единственото нещо, което ще обещая в тази кампания. България е пред пропаст. Само българският дух може да я спаси и енергията на хората, които искат достоен живот“, заяви пред симпатизанти на лявата идея четвъртият в листата на БСП Явор Божанков.

„Само преди десетина месеца БСП беше на колене, социолозите й даваха 12% и пророкуваха, че скоро няма да бъде основен политически фактор. Сега сме водеща сила и сме уверени в победата. Как стана тази промяна? С правилните хора и правилните решения. А те дойдоха, защото БСП се вслуша в хората. Народът ни каза, че иска нови лица, които да вземат решенията за България. Ние чухме това и направихме промяна в себе си“, обърна се към присъстващите общинският лидер на социалистите Огнян Стоянов.

„Пред вас е един силен отбор. Нашето внимание, естествено, е насочено към Явор Божанков, който за мен е сигурният народен представител на Горна Оряховица. Не сме имали депутат от 1996 г. и никога не сме били толкова близко до успеха. Но той няма да дойде лесно, трябва много да се потрудим. Ако всеки от вас убеди още петима души, че трябва да подкрепят Явор, аз съм уверен в победата на БСП и в това, че горнооряховските социалисти ще имат достоен свой представител в парламента“, каза още Стоянов.

„Гордея се, че съм водач на най-силната листа. Всеки един от останалите кандидати е достоен да бъде водач, каза и първата в листата Весела Лечева. За мен е огромна чест и огромна отговорност да водя този отбор от победители. Ние можем да започнем промяната“, каза още световната шампионка. Тя благодари на горнооряховската организация и специално на най-успешния областен управител инж. Георги Рачев за подкрепата. „Можем да побеждаваме, когато сме единни и когато имаме кауза. Сега имаме и двете. Предстои ни тежка кампания. Нашите опоненти ще се борят със зъби и нокти да запазят статуквото. Да запазят паралелната държава, която изсмуква всяка година по 10 милиарда лева от страната ни и праща българите на гурбет в чужбина. Нашите оръжия в тази борба са идеите ни, единството ни и волята да променим България“, заяви Весела Лечева.

„Фокусът на нашата платформа са икономиката, българското производство, трайните работни места и младите хора. Ние сме предвидили данъчни облекчения, финансов ресурс за всички млади, предприемчиви и образовани български граждани. Ние сме предвидили в нашата платформа образование, което не само да дава работни места и да захранва нашата икономика, но да дава перспектива и реализация за бъдещето на българските млади хора. Здравеопазването: достъпно и навременно. БСП е отговорна пред българските пенсионери и е предвидила в своята платформа осъвременяване на българските пенсии. От 2008 г. като че ли всички политически сили забравиха, че българските пенсионери са най-пострадали и най-унижени от поредицата реформи“, изброи Лечева.

„Тези избори са предизвестени – N 10 е точно в целта. Нека убедим колкото се може повече хора, че N 10 е точното решение“, категорична беше световната шампионка.

След нея пред горнооряховчани говориха областният лидер на БСП Валентин Ламбев и един от младите в листата – 34-годишният кмет на Дичин Николай Теодосиев.

Надеждата на горнооряховските социалисти Явор Божанков бе представен от своята учителка – директорката на ОУ „Св. iв. Кирил и Методий” Пенка Даскова. „Познавам добре фамилия Божанкови и съм уверена, че си заслужава да се заложи на един неин представител. Явор е достойно продължение на това, което са започнали и съградили в нашия град неговите предшественици. Той е бунтовен дух, не се примирява и няма да е послушен. Но такива са хората, които увличат останалите и носят промяната. Яворе, вярваме в теб. Ще те подкрепим“, обърна се Пенка Даскова към своя бивш възпитаник.

„Станах човек благодарение на моите учители. Каквото и да ни говорят, знам, че ние българите сме достойни хора, а не лош генетичен материал. Българският дух и този път ще се събуди, така както е ставало след всяка национална катастрофа“, каза най-младият кандидат за народен представител.

Явор Божанков напомни за единственото обещание, което е дал – синът му да не порасне в такава държава. И представи малко статистика, очертаваща демографския, икономически и образователен срив. С темповете, с които се развива България, тя ще настигне европейските стандарти след 90 години, ако Европа спре и ни изчака. Ако европейските страни имат по 1% ръст годишно на брутния си вътрешен продукт, ще ги стигнем след 233 г., става ясно от цифрите, представени от Божанков, който е председател на Асоциацията на фирмите от рециклиращата индустрия.

„В ЦЕРН делят атомни ядра, а ние още не можем да си оправим канализацията. Българските ученици и студенти са ходещи делегирани бюджети и 60% от завършващите не работят по специалността си. Пенсионерите са бреме. След 20 години двама работещи ще издържат трима в пенсионна възраст“, заяви Явор Божанков.

„Щастлив съм да бъда сред един можещ екип, в който има младост, но има и опит. Именно мостът между опита и младостта ще ни доведе до България, за която всички мечтаем, заяви кандидатът на „БСП за България“. И завърши с библейската притча за лозето и лошия управител. Ако ние не сме достойни за това прекрасно късче земя – България, други ще дойдат и ще я управляват“, завърши четвъртият в листата на БСП в МИР Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!