114 четения

Евгени Стоев, кандидат за народен представител от партия ГЕРБ: „Продължавам да вярвам, че само ГЕРБ има сили и воля да управлява”

ВЕЧЕ ГОДИНИ НАРЕД ЕВГЕНИ СТОЕВ ЖИВЕЕ НА ПЪТ – ТУ Е ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ТУ В СОФИЯ. И сам не знае колко пъти е изминавал това разстояние между работното си място – Народното събрание, и хората и града, които са го избрали да ги представлява там. Прибира се в две къщи, но негов дом остава само този, който е във Велико Търново, защото тук го посрещат и винаги го чакат любимите му хора. Тук е голямата му любов, която вече 30 г. е смисълът на живота му – Дафина Стоева. Тя го е дарила с Христо и Зорница, а Зорница го е направила дядо. Стане ли дума за петгодишния му внук, Евгени Стоев рязко се променя – с една дума, грейва от щастие. И как да е иначе, след като това вечно усмихнато продължение на Евгени Стоев се казва Евгени.

„Каквото и да правим, каквито и роли да играем, любовта към близките ни хора и тяхната любов към нас ни прави истински. Другото е временно и носи временно удовлетворение”, усмихва се Евгени Стоев, който е кандидат за депутат в листата на партия ГЕРБ и е девети в нея.

Той е един от най-опитните в тази листа. Активно работи за великотърновци вече в три парламента. „Опитът е предимство, вече мога да различа битките, в които не си струва да влизам. Мога да се справя с какви ли не ситуации, да участвам в преговори. Зная, ако не мога да се справя с някакъв казус, към кого мога да се обърна. И вече знам, че не мога всичко”, казва Евгени Стоев. Спомня си, че когато за първи път прекрачил прага на парламента, се усещал точно като новобранец. Гледал старите депутати, които още от първия ден заработили на пълни обороти, а той три месеца се ориентирал.

Опитът върви с някои разочарования и изгубени илюзии, но пък е и натрупана политическа памет, без която ставаш зависим и лесен за манипулация.

„Понеже говорим за опит, ще ви разкажа един случай от времето, когато бях изпълнителен директор на „Балканкар Заря”. Та тогава бях изправен пред стачка. Когато разбрах, че служителите се готвят да стачкуват, първото което ми дойде, беше да напиша думата „стачка” в Гугъл с надеждата, че там ще намеря упътвания как да процедирам, за да реша този конфликт. Сега го разказвам като забавна случка, но тогава хич не ми беше забавно. Но пък вече знам как да водя преговори”, казва Евгени Стоев, който е бил още директор на Териториална данъчна дирекция във Велико Търново и ръководител на служба за предотвратяване и разкриване на данъчни нарушения.

ТОВА, ЧЕ ВСЯКО СЛЕДВАЩО ПРАВИТЕЛСТВО ИСКА ДА ЗАПОЧВА ВСЕ ОТНАЧАЛО, Е НЕЩОТО, С КОЕТО ЕВГЕНИ СТОЕВ ТАКА И НЕ МОЖЕ ДА СВИКНЕ. „Ние сме държава с 1300-годишна история. Няма защо всеки път да се връщаме в самото начало и пак да откриваме колелото. Много ми се иска някой ден да видя кабинета, който ще каже, че стъпва върху здравата основа на своите предшественици. Затова в нашия 27-годишен демократичен опит все не успяваме да оправим държавата си”, признава Евгени Стоев. После се шегува, че самият той вече е на 54 г. От тях 27 е живял в предишния строй и 27 г. живее в демократично общество. А от вторите 27 немалко е посветил на политиката.

„Защото съм оптимист и продължавам да вярвам. Посветил съм се на партия ГЕРБ и съм категоричен, че ГЕРБ остава единствената партия, която има воля да бъде градивна политическа сила. Вярвам, защото съм имал възможността да бъда там, където се съставят закони. Е, да, понякога нещата не стават толкова бързо, колкото на нас ни се иска, хората се обезсърчават, не вярват, не чуват какво им говорим ние, политиците. Със сигурност и ние, политиците, сме си го заслужили, но ето… в Южна България вече за магистрали не говорим, така че не сме стояли със скръстени ръце”, категоричен е Евгени Стоев. И продължава темата за магистралите, но този път на територията на Северна България. Обяснява, че пътищата са важни не само за икономиката, а и за живота на хората. Добрите пътища са сигурните пътища, по които инцидентите ще бъдат сведени до минимум и няма да завършват с фатален край.

„Културно-историческото наследство е бъдещето на нашия регион. Аз съм убеден, че на него трябва да обърнем внимание. Вече много българи пътуват по света и виждат, че някъде туризъм правят от два камъка, поставени един върху друг. А ние имаме реално богатство и истинско наследство. Не е нужно като в САЩ да нарочваме за забележителност някакъв стар индиански път, който вече е магистрала, или да правим музей на бръмбарите и пеперудите. Търновци са интелигентни хора и заслужават да се гордеят с това, което имаме”, казва кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ.

ЗАКОНЪТ ЗА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКО НАСЛЕДСТВО, КОЙТО РАЗРУШИ МОНОПОЛА НА НАЦИОНАЛНИЯ ИНСТИТУТ ЗА НЕДВИЖИМО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО, е големият личен успех на Евгени Стоев. Като депутат от предишното Народно събрание той беше съвносител на този документ. „Участвал съм в толкова шествия по главната улица във Велико Търново. Като тръгнем от Царевец към общината или обратното, вървим покрай стари, полусъборени къщи. Всяка трета къща е облечена с винил и със заковани прозорци, защото зад тях е като след война. Тези къщи са паметници с местно значение и до приемането на закона се самосрутваха, защото въпросният институт бавеше с месеци, че и с години разрешителните за ремонт. Собствениците пишат, чакат и докато получат картбланш да ремонтират, вече нямат къща. Но сега едното от изнесените звена на този институт е във Велико Търново и нещата около старите къщи се раздвижиха”, обяснява Евгени Стоев, когато става дума за успехите му като депутат.

Дългогодишният народен представител обаче признава и това, че отдавна се е разделил със сляпата вяра, че сам може да реши всички проблеми на света. Защото политиката е отборен спорт. „Продължавам да вярвам, че точно ГЕРБ има сили и воля да управлява. Вярвам и в това, че истинското силно управление зависи и от качествена опозиция. Да седнем и да се разберем за това какво ще направим и какво ще бъде в България за поне 10 години напред. И да надграждаме. Ето това ни липсва на нас. И да се доверим на това, което Европа ни предлага. Не казвам сляпо да приемаме всичко, но когато видим, че нещо работи, защо да не го приемем. В крайна сметка ние не сме по-различни като човеци от останалите 500 млн., които живеят в Европа”, категоричен е Евгени Стоев.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

2 коментара за “Евгени Стоев, кандидат за народен представител от партия ГЕРБ: „Продължавам да вярвам, че само ГЕРБ има сили и воля да управлява”

 • 06.03.2017 в 10:37
  Permalink

  И на тоя смешник му се показва червената пионерска връзка…аре целунете се и се прегърнете с ония червени изедници,че ви изгоряха душите

  Отговор
 • 06.03.2017 в 17:22
  Permalink

  Няма ли срам този мошеник.Гледайте репортажа „Търновските братя Галеви“ на ТВ7 .Замесен в източването на крупна сума ДДС.Борисов няма ли други кандидат депутати ами само маскари в листата на ГЕРБ начело с този.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!