9 четения

Започнаха ученически дебати по родолюбие

С ДЕБАТ НА ТЕМА „ПАМЕТ И МИСЪЛ ЗА ТРЕТИ МАРТ” В НАВЕЧЕРИЕТО НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗАПОЧНАХА ПОРЕДИЦА ОТ ученически дебати по родолюбие. Първата словесна битка се състоя в музей „Възраждане и Учредително събрание”, където се срещнаха възпитаници на Старопрестолната професионална гимназия по икономика и на Природо-математическата професионална гимназия „Васил Друмев”. Дискусията бе част от общинската програма „Корени и криле”, създадена по инициатива на кмета Даниел Панов, екипа на дирекция „Образование” и с подкрепата на Регионалното управление по образованието.

Учениците бяха разделени на отбори, които споделяха впечатленията си как българите почитат бележитите исторически събития, представите си за свободата като ценност и национален идеал. Близо 150 тийнейджъри се включиха в първата среща, на която присъстваха кметът Даниел Панов и председателят на Общинския съвет Венцислав Спирдонов.

„Днес поставяме началото на поредица от младежки инициативи по родолюбие. Всички ние трябва да помним нашето минало, важните исторически събития, свързани както с Велико Търново, така и с България, да следваме примера на нашите предци, за да можем да надграждаме постигнатото от тях за родината. Радвам се, че с дискусии като днешната историята става реалност в образователната система на нашия град. Нека образованието набляга на историята както тук, във Велико Търново, така и във всеки един град”, каза търновският кмет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!