86 четения

Разширяват пътя между Велико Търново и Леденик

ПЪТЯТ, КОЙТО СВЪРЗА ВЕЛИКО ТЪРНОВО С ЕДНО ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СЕЛА В РЕГИОНА – ЛЕДЕНИК, ЩЕ БЪДЕ РАЗШИРЕН СЛЕД РАЗКЛОНА ОТ ГЛАВНОТО ТРАСЕ I-4 СОФИЯ – ВАРНА. Работите ще започнат през втората половина на месеца, щом заработят асфалтовите бази. Така ще бъде подобрена организацията на движение между старопрестолния град и селата Леденик, Шемшево, Буковец и Пушево.

Комисия под ръководството на заместник-кмета проф. Георги Камарашев извърши обстоен оглед на пътната отсечка. Набелязани са местата, където трасето ще бъде разширено. Водостокът край входа на с. Леденик също е инспектиран и ще бъде укрепен. Докато траят строително-монтажните работи, в тази зона ще бъде създадена организация за еднопосочно движение. Мерките са набелязани след сигнали на жители на селото и са съгласувани с Районното полицейско управление във Велико Търново и сектор „Пътна полиция”.

Въпросите, свързани с подобряването на транспортния достъп към четирите села, бяха обсъдени по време на работни срещи, в които участие взеха проф. Георги Камарашев, кметовете на четирите населени места, началникът на РУП – В. Търново, гл. инсп. Валентин Къндев и началникът на сектор „Пътна полиция” гл. инсп. Атанас Атанасов.

По сигнал бе огледан и районът около моста над река Янтра до входа на с. Пушево. Наносните маси и клоните в речното корито, намиращи се под сводовете на съоръжението и край него, ще бъдат премахнати. Изпратен е и специалист хидроинженер за съставяне на технически план за доизграждане на системата за отвеждане на дъждовни води в района на мелницата на селото.

С. МАРИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *