120 четения

Старшина Борислав Тодоров получи наградата „Трети март”

БОРИСЛАВ ТОДОРОВ Е ТАЗГОДИШНИЯТ НОСИТЕЛ НА НАГРАДАТА „ТРЕТИ МАРТ”, КОЯТО ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО ДАВА ВИНАГИ В ЧЕСТ НА НАЦИОНАЛНИЯ ПРАЗНИК. Отличието е с левовата равностойност на 3000 евро и се присъжда на курсант или студент от Националния военен университет „Васил Левски”, който е последна година, редовна форма на обучение, има отличен успех от семестриалното следване, с различни изяви в областта на научната, спортната, културната и обществената дейност, без административни наказания. Старшина Тодоров завършва военна специалност „Сигнално разузнаване и електронна война” и гражданска „Национална и регионална сигурност”. Той получи приза лично от кмета на старата столица Даниел Панов по време на тържественото честване на 139 г. от Освобождението на България.

Борислав Тодоров е от Русе, петокурсник във факултет „Общовойскови” на Националния военен университет „Васил Левски”. Владее на много добро ниво английски и руски език. Бил е ментор на чуждестранни студенти по програма „Еразъм +” за НВУ „Васил Левски”, участвал е в международно учение Summer Camp в Македония, в научни конференции на национално и международно ниво. Заемал е младши командни длъжности в курса си на обучение.

Изключително съм развълнуван от тази чест. И със сигурност ще използвам парите за моето по-нататъшно усъвършенстване, особено в гражданската ми специалност, която е „Национална и регионална сигурност”. По военната съм отлично подготвен благодарение на Националния военен университет”, заяви Борислав Тодоров.

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *