12 четения

Христо Кавалски: „Нека заедно да поискаме промяната“

Христо Кавалски е номер 5 в листата на „БСП за България“ за народни представители. Роден на 9 февруари 1987 г. Основател и председател на Младежкото обединение на БСП – Павликени, от 2011 г. до април 2016. От април 2016 година председател на Общински съвет на БСП – Павликени. Два мандата общински съветник, председател на Постоянната комисия за младежта, спорта и туризма.

Христо Кавалски е от тези млади хора, които са избрали за свое призвание работата и общуването с хората. И няма значение с каква точно професионална работа се занимава, тя винаги се оказва, че е свързана с общуването. Христо знае и от професионалните си занимания, че добрата дума понякога е по-важна от всичко друго. И няма значение човекът насреща дали е млад, или на почтена възраст. Уважението и усмивката винаги трябва да бъдат водещи. Поне при Христо е така.

Христо е и от тези млади хора, които са убедени, че за да бъдеш добър и успешен професионалист, не трябва да разчиташ само на стари знания, а трябва непрекъснато да се учиш. Затова след бакалавърската степен по стопанско управление от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив, следва магистърска степен по фирмен мениджмънт и контролинг от СА „Димитър А. Ценов” гр. Свищов. А от миналата година отново е студент по специалността „Психология“ във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

От 16-годишен е доброволец и като типичен представител на зодия Водолей, работата не го плаши, лесно се пали по обществени каузи и умее да превръща близки и познати в съмишленици. Затова и хората му се доверяват. Вече втори мандат е общински съветник в Павликени и е председател на комисията за младежта, спорта и туризма.

Неслучайно Христо Кавалски избира и своя девиз в листата на коалиция „БСП за България“. „Ще успеем с младежка сила и житейска мъдрост!“. Сигурен е, че само спойката между младост и мъдрост помага на обществото да върви напред.

Ангажиментите, които Христо Кавалски поема пред своите съграждани и жителите на област Велико Търново, са няколко:

  • увеличение на държавните финансови средства за лечение на деца и млади хора в чужбина
  • драстично увеличение на финансовите средства, които спортните федерации отпускат на спортните клубове в страната чрез Министерството на младежта и спорта
  • да се извърши ревизия на моментното състояние на спортните обекти в страната. Всеки квартал да има детска площадка
  • ежегодно отпускане на целева субсидия за подкрепа на младите хора и политиките, свързани с тях
  • да се изготви и изцяло нов закон за младежта с политики за развитието на младите хора, както и да бъдат създадени младежки центрове за личностна и кариерна консултация във всеки общински център
  • доброволчеството у младите хора трябва да бъде стимулирано и регламентирано със закон
  • увеличение на финансовата субсидия на читалищата, за да може читалищните дейци да имат достойно заплащане за своя труд
  • възстановяване на допълващите субсидии за българските читалища, чрез които да се обновяват библиотечните фондове и да се обезпечава дейността на самодейните им състави.

В дните на предизборната кампания Христо Кавалски отново търси съмишленици. Затова се обръща и към младите хора в областта, за да им пожелае тяхната енергия и сила да ги тласка в тяхното развитие. Нека заедно да поискаме промяната, призовава Христо Кавалски.

Един коментар за “Христо Кавалски: „Нека заедно да поискаме промяната“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!