7 четения

Близо 11 000 туристи дойдоха във Велико Търново в празничните дни

10 933 ТУРИСТИ СА ИЗБРАЛИ ДА ИЗКАРАТ ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ДА ПОСЕТЯТ НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ КУЛТУРНИ И ИСТОРИЧЕСКИ ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ, показва справката на Регионалния исторически музей. Над 10 000 са българите и малко над 670 чужденците, които са били гости на старата столица.

6665 души са се качили на Царевец. Крепостта остава най-предпочитаният за разходка туристически обект. За три дни до Патриаршията са стигнали 4000 българи, от които повече от 1200 са били децата. Близо 1000 са били посетителите в Мултимедийния център „Царевград Търнов”. Църквата „Св. 40 мъченици”, музей „Възраждане и Учредително събрание” и музей „Затвора” са останалите три обекта, които привличат туристите.

Според справката на музея за трите празнични дни посетители е имало в общо 11 обекта, сред които е музей „Нова история”, Констанцалиевата къща, църквата „Рождество Христово” в Арбанаси, Сарафкината къща и църквите в кв. „Асенов” в старата столица.

Румънците продължават да са най-многобройните ни гости. 565 туристи от съседната ни страна са отдъхвали във Велико Търново на 3, 4 и 5 март. Туристите от Турция са били 21, толкова руснаци са пребивавали в града. Имали сме още гости от Белгия, Испания, Полша и Франция.

Един коментар за “Близо 11 000 туристи дойдоха във Велико Търново в празничните дни

  • 07.03.2017 в 13:30
    Permalink

    Коректното заглавие би трябвало да е „Близо 11000 туристи посетиха музейните обекти във Велико Търново“, защото имаше пет пъти повече гости на града, в т.ч. и румънци, които идват не за първи път и не посещават винаги, и само, музейните обекти.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!