Спорт

Горнооряховските риболовци над всички в домашния си турнир

Над 40 майстори на въдицата от всички краища на страната участваха в традиционния риболовен турнир край Долна Оряховица, организиран от горнооряховския клуб по спортен риболов „Янтра” и търновския „Корморани”. Тази година състезанието беше най-оспорвано от всичките му издания досега, а организацията беше перфектна, коментираха риболовци. В отборното класиране участваха 21 двойки. Победители станаха Милчо Милев и Пламен Йорданов от Горна Оряховица, с 5 наказателни точки и 8,990 килограма улов. Втори са Румен Витков и Дени Бранков от Монтана, също с 5 наказателни точки, но с 6,165 кг риба. Третите – Йонко Йотов и Веселин Рачев, са с 6 н. т. и 5,655 кг. Четвъртото място също е за горнооряховска двойка – Вили Димитров и Иван Иванов – Шопа. След тях е търновският отбор на Бранко Петров и Мариян Димитров, а шестицата допълват Аркади Райчин и Коце Костадинов от Стара Загора.

В индивидуалното класиране първи е горнооряхчанинът Милчо Милев с 2 н. т. и 6,029 кг. Също с 2 наказателни точки, но с по-малък улов са следващите трима в класирането. Мариян Димитров от Велико Търново е втори с 3,110 кг, трети е Румен Витков от Монтана с 2,795 кг, а Вили Димитров от Горна Оряховица е четвърти с 2,170 кг. В шестицата са още Били Доктора от Кърджали и Дени Бранков от Монтана.

По време на състезанието беше извадена и върната отново в реката близо 100 кг риба. Професионалистите в риболова дадоха пример на колегите си любители, като изчистиха преди състезанието всички боклуци, оставени от местните въдичари, а след турнира отново почистиха след себе си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *