Красин Каракоцев: „Да дадем шанс на младите сами да коват своята история в България“

Роден през 1988 г. Завършил Икономическия университет във Варна със специалност „Счетоводство и контрол“. Почетен председател на Градския ученически парламент – Велико Търново. Член на ИБ на БСП – Велико Търново, заместник-председател на Младежкото обединение – Велико Търново, член на националния съвет на МО на БСП.

Красин Каракоцев е кандидат за народен представител от листата на коалиция „БСП за България“ в IV МИР Велико Търново с фаталния номер 13. Той обаче не е фаталист, защото от професионалната си работа като счетоводител знае, че числата са само база, върху която се градят анализите и стратегиите. Участвал е вече в 4 предизборни кампании, но за първи път като участник в листата за народни представители. За него това е отговорност, защото е част от отбор, който се е прицелил в десетката.

Да търсиш и да намираш доверието на хората, не е лесна работа и това Красин Каракоцев знае още от ученическите си години, когато е част от Градския ученически парламент – Велико Търново. Той обаче вече е доказал, че може да убеждава, да мотивира, да поема ангажименти и най-важното – да работи за тяхното изпълнение. Затова няма как да не бъде удовлетворен, когато идва предложението да бъде почетен председател на Градския ученически парламент. Веднъж спечелил уважението на подрастващите великотърновци, сега Красин Каракоцев вече се чувства готов да потърси доверието и на всички граждани на областта.

Работата с младите и за младите, поставянето на техните проблеми във фокуса на обществото го правят и сценарист на късометражния филм „Като на сън“, свързан с проблемите на ХИВ/СПИН. Не се страхува да предлага и да отстоява решения. Помага му и опитът, който е натрупал в организирането на образователни, културни, спортни и благотворителни акции, които предлагат различни възможости на младите хора от Велико Търново да бъдат заедно в свободното си време. Голямото му желание, което превръща в кауза в предизборната кампания, е младите хора да имат шанс да живеят и работят в България и сами да коват своята история.

2 thoughts on “Красин Каракоцев: „Да дадем шанс на младите сами да коват своята история в България“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.