9 четения

Обновяват Западната индустриална зона на В. Търново с близо 2 млн. лева

ОБЩИНАТА ЩЕ ИНВЕСТИРА ПОЧТИ 2 МИЛИОНА ЛЕВА В ПРЕОБРАЗЯВАНЕТО НА ЗАПАДНАТА ИНДУСТРИАЛНА ЗОНА НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Градската и бизнессредата в промишления район на старопрестолния град ще бъдат обновени със средства от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020. Проектът, създаден от екипа на кмета Даниел Панов, е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие и ще бъде реализиран в следващите 30 месеца. Изградени и рехабилитирани ще бъдат участъци от общинската пътна мрежа, които осигуряват достъпа до промишления район. Поставени ще бъдат 200 пътни знаци и указателни табели. Цялостното обновяване, почистване и възстановяване целят трайно подобряване на бизнессредата и превръщането на Западната индустриална зона в още по-атрактивен район за реализиране на нови инвестиционни намерения. Общият брой на производствените комплекси и фирмите, които развиват дейност там, е над 30, в които работят над 5000 души. Община Велико Търново предлага на инвеститорите три свободни парцела в зоната, които са в регулация и са снабдени с необходимите комуникации, като са проведени всички необходими процедури по подготовката на терените за приватизация.

С. МАРИНОВ

3 коментара за “Обновяват Западната индустриална зона на В. Търново с близо 2 млн. лева

 • 07.03.2017 в 23:24
  Permalink

  Време е вече да се погрижите и за Западната зона.Особено актуално е това за фирма „Мегапорт“,тъй като идващите от Европа суровини-боклуци се носят из целия район при ветровито време и смърдят .Те следва да бъдат в закрити помещения и да не отвращават хората пътуващи всеки ден в този район.
  Р

  Отговор
  • 08.03.2017 в 9:45
   Permalink

   Разхвърлянето на боклуците не е проблем на общината.Това си е проблем на „европейската“ фирма!Ако имаше адекватен контрол много отдавна този проблем щеше да бъде решен.Уви… не е така.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!