58 четения

Тошко Тодоров: „С България в сърцето, това е моето минало, настояще и бъдеще“

Тошко Тодоров е роден през 1954 г. в с. Меричлери, област Хасково, в семейство на офицер и военен служител. Завършва ВНВУ „Васил Левски“ – Велико Търново. Като всеки военен, знае, че професионалният му път ще го води из различни краища на Родината, на която се е заклел, че ще служи вярно и всеотдайно. И го прави. В поделенията в Симеоновград, Карлово, Стара Загора, Момчилград. Завършва Военната академия „Г. С. Раковски“ в София.

Не крие, че е бил „политработник“ в армията, защото за него дългът към народ и държава е първо бойната готовност, второ – дисциплина и след това всичко останало. Установява се във Велико Търново, където е заместник-командир на смесен батальон във ВНВУ „В. Левски“. По-късно става инструктор в политотдела на Военното училище. След политическите промени се преквалифицира като много свои колеги и завършва военната си служба като заместник-началник на Средното сержантско училище „Георги Измирлиев“ със звание подполковник.

За първи път е кандидат за народен представител от листата на коалиция „БСП за България“ под номер 11. Убеден е, че промяната вече е настъпила в БСП. Като верен знак за тази промяна Тошко Тодоров приема и избора на Румен Радев за президент. Като знак за промяна Тодоров разчита и това, че почти всички кандидати за народни представители във великотърновската червена листа, с изключение на водача Весела Лечева и Мариана Бояджиева, са нови.

„Нашата земя е свещена и трябва да бъде надеждно защитена. Години наред съм участвал в отбранителното строителство на Маказа и сега ми е болно, като гледам как всичко е разрушено и разграбено“, споделя Тошко Тодоров. Ако бъда избран за народен представител, ще работя за изпълнение на предизборната програма на „БСП за България“, но ще лобирам в лично качество да бъде въведена редовна военна служба минимум 6 месеца за мъжете и 3 месеца за жените, заявява той. В регионален план ще настоявам за връщането на клуб „Българско войнство“ на Съюза на запасните офицери и ремонт на Военния клуб.

Като експерт по национална сигурност е готов да отдаде своя дългогодишен опит и натрупани знания за гарантиране суверенитета, сигурността и независимостта а страната и в защита на териториалната й цялост. И ще го направи, с България в сърцето!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!