3 четения

Ученическият конкурс „Моята България” премина с активно участие свищовските деца

Под формата на историческа викторина пет отбора мериха сили и знания

За втора поредна година, в община Свищов се проведе ученически конкурс „Моята България”.

Ученици от 3 до 12 клас взеха участие в мероприятието, посветено на Националния празник на България – Трети март. Зам.-кметът Анелия Димитрова и началник отдел „Образоване” Румяна Кузева инициираха и организираха това вълнуващо състезание, за учениците от нашата община. Тази година домакин на събитието беше ПДТГ „Димитър Хадживасилев“. Аулата на търговската гимназия беше пълна от деца, учители и родители, които с радост споделиха чувството на национална гордост. Между отделните кръгове на конкурса беше предвидена и развлекателна част, с изпълнения на по-малките деца от учебните заведения в Свищов. Патриотичният дух на инициативата беше в унисон с националния празник на България, а победителите в конкурса получиха грамоти и награди осигурени от община Свищов и ППОК „Земя 93” – с. Александрово.

IMG_20170302_145359Жури в състав: Ивелина Иванова – директор Исторически музей – Свищов; Веселина Спасова и Маргарита Колева – библиотекари в Читалищна библиотека при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“; Росен Маринов – директор Дирекция „Култура и културно наследство“ и Таня Ликова –гл. експерт „Култура“ оцениха работата на петте отбора, които представяха своите училища.

Журито присъди първо място на отборът от СУ „Цветан Радославов“. Учениците бяха в оспорван двубой с отбора на СУ „Николай Катронов“, който зае второто място. Трето място, чрез своите знания, извоюваха домакините от ПДТГ „Димитър Хадживасилев“. Учениците от СУ „Димитър Благоев и ПГ по ЛПС получиха поощрителни награди и удовлетворение от участието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!