Новини

Габриела Попова, кандидат за народен представител в листата на ГЕРБ: „Когато си амбициозен и знаеш какво искаш, можеш да бъдеш удовлетворен и в България“

ТЯ Е ГАБРИЕЛА ПОПОВА И Е ОТ ТОВА ПОКОЛЕНИЕ МЛАДИ БЪЛГАРИ, ЗА КОИТО ДОМ МОЖЕ ДА БЪДЕ ЦЕЛИЯТ СВЯТ. Но тя е избрала неин дом да бъде България. При това съвсем съзнателно и то след шест години в Париж, където е завършила висшето си образование. Собственичка е на пивоварна „Бритос“ и ръководи бизнеса заедно със съпруга си Христо. Преди време получила покана да стане част от големия екип на политическа партия ГЕРБ и не се поколебала. Заради каузите, които партията защитава. Сега е кандидат за народен представител и е осма в листата на ГЕРБ, която ще изберем с номер 11 в бюлетината.

„Сигурно е много символично това, че съм осма и ме представяте на 8 март. Чувам покрай този празник мъже да обясняват, че обичат жените си всеки ден и не им трябва специална дата за това, но аз нямам нищо против ние, като жени, да си имам свой ден в календара“, усмихва се очарователната млада бизнесдама.

След това отново отваряме темата за България. Харесва й да говори за страната си и признава, че никога не е искала да живее на друго място освен тук. „Аз така тръгнах за Париж – с ясното съзнание, че, когато завърша образованието си, ще се върна. Учих в Американския университет в Париж, след това в още един френски университет, където ми предложиха програма на английски език. Така завърших и магистратура по бизнесадминистрация. Използвах да науча и френски, но след всичко това се върнах. Искам тук да живея и тук да се развивам. Когато си амбициозен и знаеш какво искаш, не се страхуваш от трудностите и от натовареното ежедневие, и в България можеш да бъдеш удовлетворен“, категорична е Габриела Попова.

Когато се върнала от Париж, започнала работа за гръцка банка в София, след това в швейцарска фирма, която се занимава със семена и препарати за селско стопанство и е световен лидер в бранша.

„Тогава се зароди идеята за семейна пивоварна и успяхме да я отворим през 2012 г. във Велико Търново. „Бритос“ е една от най-високо технологичните на Балканския полуостров в момента и благодарение на това от създаването си запълваме пълния си капацитет“, обяснява Габриела Попова. Тя дава работа на 37 души – екип, в който всички са млади и амбициозни хора, абсолютни професионалисти в това, с което се занимават.

„ПИВОВАРНА „БРИТОС“ СЕ ПОЯВИ ПО ВРЕМЕ НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ. КАЗВАМ ТОВА, ЗАЩОТО ИЗМИНАХ ЦЕЛИЯ ПЪТ ПО СЪЗДАВАНЕТО НА ТОЗИ БИЗНЕС В ИКОНОМИЧЕСКИЯ КЛИМАТ, КОЙТО тази политическа сила създава. Работя и мога да следя как се развива бизнесът в страната и в региона. А с изграждането на магистрала „Хемус“ и на високоскоростния път Велико Търново – Русе – Свиленград ще се появят много нови предприятия. И ако изграждането на инфраструктурата изглежда далечно и абстрактно, факт е, че в нашата област безработицата е под 4% и е една от най-ниските в страната. Това ме привлече в ГЕРБ. Техните каузи станаха и мои“, категорична е Габриела Попова.

Кадрите остават един от най-сериозните за решаване на проблеми за бизнеса. Подготовката и бързото им навлизане в производството са важен фактор за развитие на това производство. „Но сега и с идеята за дуалното обучение ще можем да напреднем още по-бързо, защото учениците ще навлизат в практиката още докато учат. И още докато са в училище, децата ще разбират дали са направили правилен избор и дали професията, която са избрали на 15 г., наистина е тяхното бъдеще“, коментира кандидатът за народен представител от листата на ГЕРБ.

Динамична и предизвикателна сфера е политиката, казва още Габриела Попова. Понякога капризна по женски, но пък сфера, която дава възможност да взимаш решения и да помагаш. „Понеже говорихме за България и за младите хора, които бягат навън, да остават тук, и за мен е кауза. И тук може да има бъдеще за всекиго, при това е доста по-интересно да си с близките и с приятелите си, вместо сам навън“, категорична е Габриела Попова.

Тя е точно в Христовата възраст, омъжена щастливо за Христо, с когото се запознали в София, където работили на две съседни бюра в банката. Габриела е майка на петгодишна дъщеричка, с която обича да се забавлява „по женски“. Когато имат свободно време, тримата са заедно сред природата или пък са с приятели по любимите си места в Арбанаси, Еленския балкан, „Етъра“ и Трявна. Когато имат повече свободни дни, пътуват в чужбина, което вече се е превърнало в семейно хоби. „Понеже нямам свободно време, когато се отвори прозорец, не губя нито минута от тази свобода. С времето, по-точно с липсата му, беше свързана и реакцията на съпруга ми, когато казах, че са ме поканили в листата на ГЕРБ. Той каза само: „Кога ще намериш време за всичко?“, но не ме е спирал, имам неговата подкрепа. Защото знае, че умея да намирам време за всичко, включително и за новите проекти, които разработваме в бизнеса“, казва Габриела Попова, за която 26 март е не само изборен ден, но и имен ден – празник, който тя обикновено споделя с приятелки.

С. БОЯНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *