60 четения

За Михаил Михалев най-важно е достойното човешко съществуване

Михаил Михалев е един от младите кандидати за народни представители от листата на „БСП за България” в IV МИР. Роден е през 1986 г. и още в гимназията започва да учи журналистика. По-късно завършва политическа журналистика във ВСУ „Черноризец Храбър”. През 2002 г. е автор и водещ на младежкото предаване „Свободна линия” по радио „Фаворит”. Три години е бил водещ и репортер в телевизия „Евроком Царевец”. От 2013 г. до 2014 г. е PR на областния управител и е част от политическия кабинет на инж. Георги Рачев в Областна администрация. От края на 2014 г. до 2016 г. е учител по журналистика в ХГ „Св. св. Кирил и Методий”. Към момента е журналист в областния седмичник „Кореспондент” и в сайта RegNews.net

Михаил Михалев е под номер 9 в листата на „БСП за България”. За себе си споделя, че е идеалист. Вярва, че България действително може да бъде променена от честни хора. Не е съгласен с всеобщото мнение, че всички политици искат да се облагодетелстват от властта. Смята да го докаже, ако получи доверието на жителите от област Велико Търново. По думите му обаче истинската промяна може да дойде само с реално ляво управление в лицето на „БСП за България”. Михалев смята, че десните партии са тласнали страната към финансова, социална и морална криза.

Според младия журналист хората в областта, а и в цялата страна са станали апатични към политиката, защото са загубили достойното си съществуване. Това е и причината Михаил Михалев да се впусне в предизборната надпревара, за да спомогне за връщане на нормалността в държавата. Той поставя достойното човешко съществуване пред всичко останало и е категоричен, че ще се ръководи от този девиз в Народното събрание.

Сред основните приоритети за Михаил Михалев е връщането на доверието в образованието и здравеопазването. По думите му те в момента действат като търговски дружества и не изпълняват реалните си функции. Младият мъж е категоричен, че българите трябва да имат равен достъп до здравеопазване и образование. Михалев ще се бори и за възраждане на българското село чрез осигуряване на поминък за трудоспособните хора. Според него селскостопанската програма на „БСП за България” е работеща и може да намери реално приложение след изборите. В нея е включено подпомагане на земеделието, овощарството, зеленчукопроизводството. По думите му не по-маловажна е онази част от платформата на социалистите, която има за цел да облекчи данъчното бреме както за малкия и средния бизнес, така и за младите образовани българи.

Друг основен проблем според Михалев е демографската катастрофа, пред която е изправена България. Обезлюдяването на цели региони крие опасност за нормалното съществуване на държавата, твърди младият мъж. Всъщност той многократно в своята кариера се е сблъсквал с десетки съдби на хора, принудени да напуснат България, за да осигурят по-добро бъдеще за децата си. По-добра държава за своето дете иска и Михаил Михалев, който твърдо е решил да отгледа сина си тук. Затова обаче е необходима реална промяна, убеден е журналистът. По думите му ново дясно управление би сложило край на всички надежди в България за излизане от тежката дългова, икономическа, образователна, здравна и морална криза на страната. В тази връзка неговото обещание към всички избиратели е да не предава ценностите, в които вярва. Убеден е, че само така всички българи ще повярват, че има надежда, че с общи усилия достойнството и моралът в България ще възтържествуват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!