35 четения

Измама с талони плъзна из Фейсбук

Фалшиви талони с ваучери на стойност 150 лв., осигурени от CBA, плъзнаха из социалната мрежа Фейсбук. Стотици хора споделиха снимки на талоните и ги препращаха на свои приятели според „условията” на играта. Това, което прави впечатление, е, че номерът на всички ваучери, споделени в мрежата, е един и същ за всички кликнали. Освен това на всички, споделили въпросните талони, пише, че остават още само 298 и цифрата не намалява.

„Сайтовете, от чието име уж се получават, са все различни, което навява на мисълта, че става въпрос за атака за набиране на уникални кликове към сайтове, които си плащат на някого да ги популяризира в търсачките”, обясни компютърният специалист Виктор Върбанов. Така „участниците” всъщност споделят линк към сайт, без самите да са наясно с това.

„Уважаеми клиенти, уведомяваме ви, че днес след 8:00 часа Facebook страницата на нашите партньори от Варна е обект на хакерска атака. Неизвестни към момента лица без наше разрешение и противно на нашите практики са поставили фалшива информация за уж предлагани от СВА ваучери за пазаруване на стойност 150 лв., като при регистрация на потребителя линкът го препраща към съвсем други страници, чието посещение не е желателно”, гласи съобщението на веригата магазини CBA по повод разпространението на талоните.

Весела БАЙЧЕВА

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!