Забава и знание

Лего пуска на пазара комплект на играта с „жените от НАСА“

Лего, световноизвестната датска компания, производителка на играчки, ще пусне на пазара комплект от конструктора в чест на петте жени от НАСА, работили в американското космическо ведомство като инженери, учени и астронавтки, предаде Ройтерс.
По този начин от фирмата се надяват фигурките да вдъхновят младите момичета да се занимават с наука, когато пораснат. Сред петте дами фигурират компютърната специалистка Маргарет Хамилтън, астронавтките Сали Райд и Катрин Джонсън и една от чернокожите математички, включени в космическата програма от 60-те години на миналия век. Тя бе увековечена в номинираната за „Оскар“ лента „Скрити числа“.
Комплектът ще отдаде почит на астрономката Нанси Грейс Роман и на астронавтката Мей Джеймисън, като ще включи и мини модел на космическия телескоп „Хъбъл“. В играта децата ще могат да намерят малък модел на космическа совалка и различни инструменти, използвани в мисиите „Аполо“ и „Мъркюри“. Играта ще бъде пусната в продажба в края на 2017 или в началото на 2018 година.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *