Новини

От Горна Оряховица стартира националното турне на изложението „От любов към българското”

От 13 до 18 март Горна Оряховица ще бъде домакин на изложението „От любов към българското”. Събитието се организира от фирма „Фънрайд” ЕООД. „За първи път в България ще се проведе изложение „От любов към българското”, в което сред уникална старобългарска обстановка, посетителите ще могат да се потопят в атмосферата на българския бит и творчество”, казват организаторите. Изложението обединява българска традиционна кухня, био хранителни продукти, занаятчийски творби и българско производство в областта на модата и облеклото. Всичко това, ще бъде подредено в дървени къщички и щандове, декорирани с традиционни и автентични предмети от българския бит, а за фон ще звучи българска народна музика, уточняват организаторите. Те ще бъдат разположени на пл. „Георги Измирлиев”.

Събитието ще се проведе под формата на турне, което ще стартира от Горна Оряховица и ще продължи в още 9 български града – Свищов, Шумен, Варна, Габрово, Велико Търново, Казанлък, Стара Загора, София и Пловдив.

Ако производители на био и домашни продукти или на ръчно изработени изделия искат да се включат към изложението, могат да се обадят на телефон 0894 700 679 или имейл funride@abv.bg. Единственото условие е продуктите да са произведени в България.

Източник: Община Г. Оряховица

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *