143 четения

Паркинг с 90 места правят в Старото военно училище

30 тежки машини започват работа в събота, обектът трябва да е готов до 16 март

СЛЕД НЕУСПЕШНИЯ ОПИТ ДА СЪЗДАДЕ ПЛАТЕН ПАРКИНГ СЪС СИНЯ ЗОНА В СТАРОТО ВОЕННО УЧИЛИЩЕ ОБЩИНА ВЕЛИКО ТЪРНОВО СЪЗДАВА … БЕЗПЛАТЕН ТАКЪВ. Близо 90 паркоместа ще бъдат оформени върху плаца и асфалтовите алеи, намиращи се между сградите на Пети корпус на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, Областна администрация и НАП. Реализацията на проекта, иницииран от бившия общински съветник Ивайло Здравков, който в момента оглавява Териториалната дирекция на НАП, се продължава от кмета Даниел Панов и екипа му. Обособяването на паркинга започва още тази събота (11 март). Инициативата има за цел да сложи край на нерегламентираното спиране на автомобили в района, включително и върху тревните площи. През уикенда 30 тежки машини – багери с различни габарити, валяци и самосвали, ще работят в района на бъдещия паркинг по подравняване и валиране на пространството. В тревните площи ще бъдат засадени цветя и райграс. През следващата седмица служители на общинското предприятие „Организация на движението, паркинги и гаражи” ще разчертаят местата за паркиране. С колчета и прегради ще бъде ограничен достъпът до зелените площи. Средствата за създаването на паркинга са осигурени от общинския бюджет.

Община Велико Търново апелира жителите на града да се съобразят с дейностите и в събота сутринта пространството да бъде освободено от автомобили. Ще бъдат поставени необходимите пътни знаци, обобщават от кметството. До 16 март паркингът няма да бъде достъпен за експлоатация. След отварянето му всички превозни средства, оставени за престой и паркиране извън разчертаните места, ще бъдат принудително премахвани.

Новият обект ще е с временен статут и ще съществува до реализацията на първия етап от проекта за създаването на нов градски център върху територията на Старото военно училище.

С. МАРИНОВ

Един коментар за “Паркинг с 90 места правят в Старото военно училище

  • 07.03.2017 в 15:27
    Permalink

    Знае ли се в колко часа на 16 март ще е готов паркинга, за да мога да си паркирам трите таралясника преди да са ме изпреварили съседите?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *