590 четения

Първото частно стрелбище във В. Търново отвори врати

Счетоводителят по професия и шампион по стрелба Красимир Михтиев и Велизар Захариев възраждат порутена сграда

ЗЛАТНИЯТ СТРЕЛЕЦ СРЕД ТЪРНОВСКИТЕ СЧЕТОВОДИТЕЛИ, КАКТО НАРИЧАТ КРАСИМИР МИХТИЕВ, и колегата му Велизар Захариев отвориха първото частно стрелбище във Велико Търново. То се намира във все още почти порутена сграда край гара Трапезица, купена от реститути преди години от Захариев за семеен бизнес. След като преди няколко години стрелбището на търновския клуб по динамична стрелба в Старото военно училище бе сринато заради грандиозните проекти там, стрелците започват да търсят къде да се приюти клубът, който сега има близо 60 членове и интересът продължава. Така през м. г. двамата ентусиасти създават фирмата „ Стрелбище ЕТЪР“ с равни дялове. Първоначалната инвестиция в сградата, където преди демокрацията се пакетираха маслини и риба, е около 50 000 лева.

?????????????

УЮТНИЯТ НОВ ДОМ ОТВОРЯ ВРАТИ ПЪРВО ПО КОЛЕДА, НО ЗАРАДИ ГОЛЕМИТЕ СТУДОВЕ едва сега започва да функционира на пълни обороти. За ремонти дружеството е предвидило още поне 50 000 лева, но точна равносметка не може да се прави, защото се работи на парче и според приходите от клуба и таксите на клиентите. До мястото се отива трудно заради липсата на път, което е в приоритетите на общината, но Михтиев и Захариев със собствени средства са успели да запълнят дупките с фракция. Тепърва ще се ремонтира терасата на сградата и ще се отваря още една зала за тренировки, на входа пък също има скеле, където след ремонта вероятно ще има и кафе за гостите и търсачите на силни усещания, които стават все повече във Велико Търново.

ЗАСЕГА В КЛУБА ПО ДИНАМИЧНА СТРЕЛБА ИМА БИЗНЕСМЕНИ И ИЗВЕСТНИ ОБЩЕСТВЕНИЦИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, които също помагат за ремонтите със собствени средства. Първото частно стрелбище предлага над 50 различни оръжия, а всеки гражданин може да постреля през свободното си време, за което си плаща само за патроните, които са от 30 ст. до 1 лв. в зависимост от калибъра. В залата за стрелба има няколко мишени, които не са подвижни, а с уред можеш да видиш попаденията си. Отделно в зала за обучения по безопасно боравене с огнестрелно оръжие има освен дневен бар и литература и изложение само на част от наградите на клуба и на Красимир Михтиев. Освен двамата партньори в начинанието участва и 22-годишният инструктор Матей Павлов.

КОЙ Е КРАСИМИР МИХТИЕВ

„Нашият клуб подкарва своята 11-а година, а м.г. направихме юбилеен турнир на Беляковец. Динамичната стрелба днес е чист спорт с идеята бързо да се поразява мишената, която е статична, хората да са концентрирани, да реагират бързо на критични ситуации. Смятам, че тези, които се занимават със стрелба и имат оръжия, са най-примерните граждани у нас. Защото

?????????????

хобито зависи от даването на разрешително от държавата“, казва Красимир Михтиев, който по професия е счетоводител и това му е професия от 1990 г. Със стрелбата започнал да се занимава по стечение на обстоятелствата година по-късно, когато влязъл в ръководството на клуб „Етър 100“ и в ръководството на федерацията по спортна стрелба. След четири години, когато ръководството се сменило, той напуснал. После открил за себе си динамичната стрелба, а точно по това време този спорт навлязъл и в България от чужбина. Има много победи като състезател и председател на клуба.

ЗА РАЗЛИКА ОТ НЕГО, СЪДРУЖНИКЪТ МУ ВЕЛИЗАР ЗАХАРИЕВ няма друга професия освен стрелбата, преди се е занимавал с търговия. Той споделя, че напоследък много младежи идват да стрелят, вместо да обикалят дискотеките, и така се опитват да припознаят казармата, за която само са чували. За тях и за всички останали търсачи на силни преживявания тук предлагат и стрелба с арбалет, с лък, скоро ще има и военна прашка. Понеже имало огромен интерес от деца под 16 г., сега се сформира и детски клуб, а участниците може да бъдат и на 5 г. Отбора събира учителката по физическо от В. Търново Марияна Делиева. За двамата ентусиасти хубавото е, че след всяко споделяне в социалните мрежи след посещение в частното стрелбище посетителите се увеличават. Това означава, че търновци имат нужда от това преживяване редом с фитнеса, народните и бални танци и новите модерни разтоварвания.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

7 коментара за “Първото частно стрелбище във В. Търново отвори врати

 • 08.03.2017 в 14:27
  Permalink

  Браво на тези момчета, дано и общината да помогне на това начинание с ремонт на улицата,която не е правена от над 30 години и се казва „Иван Асен“,ако не бъркам …

  Отговор
 • 08.03.2017 в 16:40
  Permalink

  Поздравления ще се възползвам да поспортувам. Най ми е интересно защо на юбилейното състезание в Беляковец, на световно ниво и със световни звезди като шампиона ДеКобос нямаше нито една медия да отрази събитието. А организацията беше…. световна. Браво на г-н Михтиев и неговия колега

  Отговор
 • 08.03.2017 в 21:21
  Permalink

  Определено има нужда от стрелбище. И не само едно. Но с тази локация…

  Отговор
 • 08.03.2017 в 21:37
  Permalink

  Динамична стрелба на открито – с „кака Пена“-ПКМ, АК-47, гранатомет РПГ… ръчни гранати… Полигона на военното защо не се ползва? Голям кеф….

  Отговор
 • 10.03.2017 в 16:38
  Permalink

  Чудесна инициатива! Как Бихме могли да се свържем с г-жа Марияна Делиева, която събира детския клуб? Ще се радвам да получа координати на имейла, който предоставих.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!