86 четения

Седем известни художнички подредиха изложба с натюрморти

21 НАТЮРМОРТА ПОКАЗВАТ В ИЗЛОЖБА СЕДЕМ ИЗВЕСТНИ ХУДОЖНИЧКИ ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Експозицията беше открита миналата вечер в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“ по инициатива на дирекция „Култура, туризъм и международни дейности“ на Община Велико Търново. Изложбата се нарича „Натюрморт” и част е от празничната програма, посветена на 22 март.

Картини на Иваничка Панева, Снежана Славова, Ирена Лутинскайте, Роза Абаджиева, Лариса Илиева, Елена Стоева и Мария Върбанова са подредени в залите. Четири от тях продължават да живеят и да работят в родния си град. Ирена Лутинскайте от няколко години е в Лондон, а Лариса Илиева живее в Париж, Мария Върбанова пък е избрала да твори в Пловдив. И седемте са изключителни художнички, познати са по целия свят, но и седемте рядко участват в общи изложби, казва Нелина Църова, директор на дирекцията, която за първи път влиза в ролята на куратор.

Проф. Радослав Радев, преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, представи всяка художничка с нейните картини. Зам.-кметът на старата столица Ганчо Карабаджаков откри изложбата и подари на дамите цветя и сувенири от името на Даниел Панов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!