Забава и знание

Съпругата на канадския министър-председател предложи на 8-и март да се отдава почит и на мъжете, които насърчават жените да се изявят

Софи Грегоар Трюдо, съпруга на канадския министър-председател Джъстин Трюдо, предложи 8-и март да е празник и на мъжете, които насърчават жените да се изявят, съобщи АФП.
Призивът на Софи Трюдо предизвика бурни реакции в социалните мрежи.
„По случай Международния ден на жената, нека отдадем почит на момчетата и мъжете, които ни насърчават да сме такива, каквито сме в действителност, които уважават момичетата и жените“ – написа Софи Трюдо на страницата си в Инстаграм.
Тя публикува снимка, на която са хванати за ръка с Джъстин Трюдо и се гледат в очите, и призова жените да основат „движение, което да насърчи повече мъже да водят борба (съвместно с жените) за по-добър утрешен ден“.
„Снимайте се хванати за ръка с човека до Вас“, написа г-жа Трюдо и призова жените да публикуват тези снимки в интернет.
Инициативата на Софи Трюдо обаче не хареса на повечето коментирали го канадки. Според някои 8-и март е ден, в който се чества феминизма и трябва да си остане такъв, дори и да се отчита пренебрежението към жените, и мъжете нямат нищо общо с него. Други добавят, че равенството може да е тема на друг празник.
Джъстин Трюдо се представя за феминист и в правителството му броят на жените и мъжете е равен.

Източник: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *