Спорт

Хандбалистките на „Етър-64“ заминаха за Косово, премират ги за спечелената Купа на България

„Доказахме, че с нашата школа можем да побеждаваме“, коментира Йонка Генчева

Премии за спечелената 13-ата рекордна за клуба и страната Купа на България ще получат хандбалистките на „Етър- 64”, съобщи президентът на клуба Атанас Атанасов.

„Сумите са клубна тайна, но момичетата ги заслужиха с представянето си. Играха много силен хандбал във финалната четворка и като ръководство сме изключително щастливи. Дано продължат с тази игра и до края на първенството. Имаме невероятен отбор от наши кадри и по-млади момичета, които тепърва ще показват своя потенциал на хандбалната сцена”, коментира президентът на „Етър-64” Атанас Атанасов.

Великотърновки триумфираха с трофея през отминалия уикенд, като последователно победиха двата най-сериозни свои опонента в първенството. Първо удариха габровския „Бъки” с 29:19 на полуфинала, а в спора за златните медали пречупиха ХК „Свиленград” с 21:16.

„Зарадвахме много хора с купата, която печелим за рекорден път в историята на женския хандбал у нас. Доказахме, че с хандбалистки от нашата школа и чудесната Силвана Савич (Сърбия) можем да печелим отличия. Специално искам да благодаря на Савич, която избра да играе за нашия отбор през сезона. Тя е отличен състезател и професионалист“, бяха думите на старши треньора Йонка Генчева.

В понеделник отборът замина за Косово, където ще вземе участие в международен турнир. Съперници са тимове от страната домакин и Черна гора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *