4 четения

Блестящо начало на сезона за танцьорите от СК „Зоки“, вдигнаха купа „Тракия“

43 състезатели от СК „Зоки” спечелиха купа „Тракия” и Гранпри за стил „Съвременни танци” на турнир в Пловдив. Великотърновските таланти взеха още 11 купи и 81 медала – 29 златни, 28 сребърни и 24 бронзови, на Международния денс фест, който е включен в културния календар на Министерството на културата.

В международният конкурс взеха участие над 1 500 танцьора от 6 държави. Професионалното жури се състоеше от светила в танцовото изкуство от САЩ, Македония, Гърция, Италия и България.

Освен многобройните отличия голямо признание са и специалните номинации и спечелени стипендии за част от състезателите. Гала Захариева и Камелия Къндева бяха номинирани за най-добри солистки на състезанието. Мария Светозарова и Гала Захариева спечелиха стипендии за обучение в Италия в академия по танци. Мила Ангелова и Гала Захариева получиха златни стипендии за 14-дневно обучение в САЩ – Аризона, където директорът на Manhattan dance project поема изцяло разноските на великотърновските състезателки. Камелия Къндева и Мила Ангелова спечелиха безплатно настаняване и участие в Македония – Skopje Open 2017 от директора на конкурса г-жа Тамара Джорчиновска Ралица Стойчева и Ивайла Стоилова взеха стипендии за безплатно участие в танцов конкурс в Германия в град Кьолн.

Всички тези отличия станаха повод танцьорите от Велико Търново да вземат и специалната награда на Българската федерация по спортни танцови дисциплини – купа „Тракия”, както и парична премия от 500 лв.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!