12 четения

Весела Лечева: „Всеки един от нас ще работи за вас, за нашия край и за благото на България“

Общоградска предизборна среща на кандидатите на „БСП за България“ в Свищов

Да върнем децата си, да им дадем сигурност, за да не си говорим всяка вечер по скайпа. За това призова гражданите на Свищов водачът на листата на коалиция „БСП за България“ в IV МИР Весела Лечева на общоградска предизборна среща. Хората живеят зле, не виждат перспектива. Не само промяна, а смяна на досегашния модел на управление трябва да бъде реализиран. Харчим пари за магистрали, добре, но какво е тяхното качество и на каква цена го правят? Работи се по европейски програми, но как хората усещат тези програми по своя джоб? Това са въпросите, на които в тази предизборна кампания хората очакват отговори от нас. Пари в бюджета има, но трябва да се спрат корупцията и кражбите. Задължително трябва да спрем „изтичането“ на пари. Отговорни сме пред нашите деца, затова на първо място в нашата програма е икономиката. Какво правим след 2020 г., за да компенсираме спирането на европейските програми? Предлагаме нов модел на финансиране на българските предприятия. Ще създадем два особено важни за нас фонда – „Индустрия“ и „Иновации“. Първият фонд е за подпомагане на предприятия, които ще разработят десетгодишна стратегия за създаване и развитие на индустриални мощности. Това ще бъде свързано и със създаването на определен брой работни места, като с предимство ще се ползват млади специалисти. Вторият фонд ще подкрепя млади български инженери и специалисти да намерят реализация в страната, заяви Весела Лечева.

Политиката ни в областта на земеделието трябва да бъде фокусирана към това да се прекрати практиката големият процент от субсидиите да отива в едрите земеделци и това на практика да лишава дребните и средни земеделци от възможността да бъдат подпомагани. Знам, че тук ще засегнем болезнено нечии интереси, които досега всеки прескача и заобикаля, но сме длъжни да го направим, категорична е Лечева.

Говорим за реформи, но трябва да ги ревизираме, преди да ги продължим. За 10 години откакто сме членове на Европейския съюз не успяхме да реализираме нито една национална цел – нито земеделието, нито туризма, нито образованието. И за да знаем как да продължим реформите, първо трябва да анализираме къде приложените досега промени се оказват неработещи, каза тя.

Всеки един кандидат за народен представител от листата на коалиция „БСП за България“ знам, че ще работи за вас, за нашия край и за благото на България. Защото искаме промяната и знаем как ще я реализираме, завърши Весела Лечева.

„Имал съм много възможности за професионална и житейска реализиция извън родния ми град Свищов, но всеки път избирах да остана тук, за разлика от много други млади хора. Боли ме, когато наблюдавам обезлюдаването на селата, а вече и на град Свищов, когато много мои приятели предпочитат да търсят щастието си другаде, когато чуя за грабежи и измами на възрастни хора“. Така Любомир Любенов – кандидатът за народен представител от коалиция „БСП за България“ от Свищов мотивира участието си в предизборната кампания.

„Нашата промяна започна през 2015 г., когато избрахме Генчо Генчев за кмет на община Свищов. Тогава доказахме, че когато се обединим около кауза, можем да спечелим. На национално ниво промяната продължи с избора на Румен Радев за президент. А сега, на тези парламентарни избори трябва да я завършим, заяви Любомир Любенов пред своите съграждани. Нашата най-голяма цел е най-накрая да се преборим с недъзите на българската държава, които ни направиха най-необразовани, най-корумпирани и най-бедни. БСП доказа като партия, че може да преодолее партийното си его чрез номинацията на Радев за президент. С това показахме на българските граждани, че нашата партия е способна на саможертва в името на България. Не сме отстъпили от принципите си, няма да отстъпим и от политиките, които предлагаме в нашата предизборна програма, каза Любенов.

Промяната се вижда и в нашите депутатски листи. Над 40 процента от кандидатите сме в младежка възраст и това според мен е категоричен знак за промяна. Убеден съм, че с опита на възрастните и нашата младежка енергия ще можем да поставим началото на промяната и след 26 март. Затова призовавам всички, преди да гласуват, да преценят кой какво е направил и да гласуват не със сърцето си, а с разума си, завърши Любенов.

Кметът и народните представители от област Велико Търново трябва да сме партньори, да работим заедно, за да оправдаем очакванията на хората. Така вижда бъдещата съъвместна работа кметът на община Свищов Генчо Генчев. Гражданите очакват от държавните и местни власти да работим заедно по политиките в областта на икономиката, социалните дейности, образованието и здравеопазването. Обединявайте се в интерес на хората, защото те очакват в хаоса с учебниците и делегираните бюджети например и не само там да бъде сложен ред, заяви кметът на Свищов и като делови човек постави конкретни поръчения на кандидатите за депутати, които участваха на срещата. От водача на листата Весела Лечева кметът очаква подкрепа за целево финансиране за изграждане на модерна спортна зала, защото спортистите на Свищов го заслужават. Към досегашния народен представител Мариана Бояджиева кметското пожелание бе да се довършат вече започнатите ремонти на инфраструктурната мрежа в общината. Проф. Венка Кутева-Цветкова като представител на академичните среди получи ангажимент от кмета да помага за развитието на Стопанската академия. А на своя свищовски кандидат Любомир Любенов, на когото в най-скоро време предстои сключването на граждански брак, да остави съпругата си да живее в крайдунавския град, за да го виждат по-често.

Поръчения имаше и от присъстващите в залата. Задължително да има контрол върху строежа на магистралите, за да няма отклонени пари. Да се акцентира върху развитието на българската селекция в земеделието и животновъдството, която почти е ликвидирана.

На края на срещата всички изразиха своето убеждение, че след 26 март Свищов ще има своя народен представител в лицето на Любомир Любенов и че общината ще бъде с най-висок резултат в цялата Великотърновска област, защото ще „стрелят“ право в десетката.

В Свищов са убедени, че ще имат свой народен представител в следващия парламент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!