21 четения

Над 100 състезатели от три държави се включиха в международния турнир в памет на Илия Павлов

Кметът Даниел Панов откри надпреварата, Ивайло Нанчев получи приза за най-резултатен състезател от легендата Станка Златева

Около 100 състезатели от 19 клуба от България, Турция и Украйна участваха в четвъртото издание на международния турнир по борба в памет на Илия Павлов. Надпреварата бе организирана от едноименния клуб по борба в старата столица. Двубоите в седемте категории се проведоха на новия тепих, осигурен през миналата година от Община В. Търново. „Радвам се, че за четвърта поредна година нашият град събира най-добрите състезатели по борба – един от най-обичаните спортове в България. Пожелавам им да намерят време да разгледат забележителностите в старата българска столица, да отнесат добрите спомени от нашия град и да разкажат на своите близки, колеги и приятели за богатството на В. Търново. Успех на всички състезатели, феърплей и нека най-добрият спечели”, каза кметът Даниел Панов, който откри състезанието. В Двореца на културата и спорта „В. Левски” много силно се представиха домакините от клуб „Илия Павлов“. При момчета в категория до 60 кг победител стана Денис Желев, като се справи на финала с Ростислав Иванов от Добрич с 12:8. При юношите до 20 години шампион в до 96 кг стана Ивайло Нанчев. Възпитаникът на Мирослав Колев тушира на финала миналогодишния шампион за кадети Божидар Тодоров от Пловдив. С успеха Ивайло заслужи и приза за най-резултатен състезател, който му връчи световната шампионка по борба Станка Златева. Златото в категорията Нанчев получи от класния си ръководител в Спортното училище – Надежда Грудева.

При децата до 32 кг сребърен медал завоюва Калоян Атанасов. По пътя към финала той постигна 3 победи. В спора за титлата Калоян поведе с 4:0 срещу представител на Турция, но допусна грешка и загуби с 4:6. Втори до 66 кг при юношите се подреди Максим Иванов, спрян в последната схватка от Делчо Нейчев от Димитровград. Във възрастова група кадети бронзови медали спечелиха Преслав Върбанов до 58 кг, Йоан Георгиев до 63 кг и Борислав Колев до 69 кг. Получено комоцио на полуфинала спря в битката за медал Николай Михайлов до 58 кг. При децата в допълнителната категория до 45 кг Михаил Лазаров се пребори за бронзов медал.

На трето място при момчетата в категория до 66 кг се класира Даниел Любенов от друг великотърновски клуб „Радослав Великов-Михаил Ганев“. От „Етър Виктори 2010“ най-добре се представи Тодор Димов, който е четвърти при юношите до 66 кг. В същата възраст в категория до 96 кг Драгослав Цветков от „Царевец – Етър 93“ е пети. Победителят при кадетите в категория до 69 килограма Дмитрий Комарохов от Украйна бе определен за най-техничен състезател.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *