35 четения

„Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“, ВМРО“: Първата задача на новото управление е да работи срещу бедността

Кандидатите за народни представители от коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“, ВМРО“ представиха приоритетите си по време на серия от срещи с жителите на община Стражица и община Златарица.

„Първата задача на новото управление е да работи срещу бедността. Това заяви на среща с жителите на стражишкото село Благоево водачът на листата доц. д-р Милен Михов. Той подчерта, че трябва да се започне от хората, които са с най-ниски пенсии.

„Не може да оставим тези хора да си отидат от живота, мизерствайки. Затова ние няма да отстъпим от исканията за увеличаване на пенсиите“, категоричен бе Михов. Той подчерта, че причината за предсрочните избори е именно фактът, че ГЕРБ абдикира от поетите и разписани в споразумение ангажименти. „Условието ни за подкрепа на правителството бе активна политика за увеличаване на доходите, включително и конкретно повишаване на пенсиите. В деня, в който правителството заяви, че пари за пенсии няма, гласува 2 млрд. лв. за Белене и саниране. Днес всички наши опоненти обещават това, което само преди три месеца не искаха да направят“, добави Михов.

Според Кирил Кирилов, четвърти в листата на „Обединени патриоти – НФСБ, „Атака“, ВМРО”, сред хората с най-ниски доходи най-голяма е групата на пенсионерите. Той обясни, че едно повишаване на пенсиите би имало видим ефект и върху местния малък бизнес, тъй като веднага би се отразило върху покупателната способност на хората. Кирилов обърна внимание на един от основните приоритети на патриотите, а именно охраната на държавната граница. Той се обяви още за връщане достойнството на българските полицаи и за възстановяване на гранични войски. Кирилов заяви, че почти двадесет години той и доц. Михов са членували само и единствено във ВМРО и са отстоявали неизменно идеите на организацията водени от убеждението, че България е над всичко.

Приоритетите на патриотите бяха представени и на среща с избиратели в Златарица. Специална политика по отношение на малкия и средния бизнес, въвеждане на семейно подоходно облагане, детски надбавки за всички деца независимо от дохода на родителите са част от посоките, в който ще работят „Обединените патриоти – НФСБ, „Атака“, ВМРО“. Четвъртият в листата Кирил Кирилов говори за необходимостта от субсидиране и стимулиране на малките земеделски стопанства за производство на плодове и зеленчуци и малките животновъдни ферми.

„Днес и ГЕРБ, и БСП ни убеждават, че изборът е само между тях, че са променени, нови, че първата им грижа е грижата за доходите. Вярва ли някой, че тези партии могат да се променят? Аз лично не. Изборът днес е между тези, които ни докараха до това състояние, а днес заявяват, че са променени само и само отново да получат властта, и тези, които не отстъпиха от исканията си за промяна“, заяви Милен Михов.

След Златарица и Стражица водачът на листата доц. д-р Милен Михов беше и в Павликени, където се срещна и разговаря с хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!