43 четения

Стоян Манчев ще се бори за повече подкрепа за българските призводители и прозрачни обществени поръчки

Стоян Манчев е кандидат за народен представител под номер 12 в листата на коалиция „БСП за България” в IV МИР Велико Търново. Той е представител на коалиционния партньор – БЗНС „Александър Стамболийски”. Близо десет години Стоян се занимава с производство на декоративни храсти и дървета. Всяка година разширява площта на своя разсадник и се стреми да модернизира базата си. Семеен е, с едно дете – дъщеря на година и половина. Магистър е по специалност „Управление на туризма“. Решава да се занимава със собствен бизнес, след като се връща от студентска бригада в Америка. Престоят в Страната на неограничените възможности променя светогледа му и го вдъхновява да създаде нещо свое. Работата на полето не го плаши, защото от малък е свикнал да помага на семейството си с отглеждане на зеленчуци и грижи за животни. Днес разсадникът се е превърнал в семеен бизнес, с който са заети най-близките хора на Стоян.

Работният ден на младия бизнесмен започва щом изгрее слънцето и продължава до късно вечер. Стоян приема своята работа като изкуство, което радва и успокоява хората, освен това обогатява заобикалящата ни среда. Земеделският производител признава, че да правиш бизнес в България, е трудна работа. През годините се е сблъсквал с множество перипетии. Според него държавата трябва да полага повече усилия в подпомагането на българските производители не само финансово, а и чрез скъсяване на разстоянието между производители и клиенти. В тази връзка в платформата на БСП са заложени различни механизми за стимулиране на българското производство. Това би било полезно не само за производителите, а и за всички потребители. „Няма българин, който да иска да яде гръцки, холандски или турски домати, но когато в магазините има само такива – нямаме избор. Българските производители са притиснати в ъгъла, продават на безценица, а докато продуктът стигне до магазините, е поскъпнал двойно, тройно, може и повече”, разсъждава Стоян. Малкият и средният бизнес трябва да са на фокус в държавната политика, защото допринасят за икономическата стабилност на страната и осигуряват работни места. Това са все неща, които могат да бъдат променени, стига да ни „стиска“ да се противопоставим на статуквото, да кажем ясно какви са ни проблемите и как можем да се справим с тях, категоричен е Стоян Манчев.

„България може да се стабилизира само и единствено чрез работещи институции, печеливш бизнес и справяне с корупцията от най-нисшите до най-висшите нива в държавата. Наложително е процедурите по обществени поръчки да стават открити и по ясно определени правила. Бизнесът също трябва да работи, спазвайки законите в страната, и всички фирми да са равнопоставени. Не както сега – за едни има правила, за други не. Естествено, промени са необходими във всички сфери на обществения живот. И аз, като всички вас, ежедневно се сблъсквам с недъзите на образованието, здравеопазването и съдебната система. Вярвам обаче, че от нас зависи да променим тази държава. В платформата на БСП аз виждам възможност това да се случи“, споделя Стоян.

„Много са българите, които след студентска бригада остават в Америка. Аз избрах да се върна, защото вярвам, че от нас зависи да променим ситуацията, в която живеем. Първо всеки сам за себе си, в собствената си „къщичка”, а след това заедно в държавата. Радвам се, че останах тук и ще се боря родителите и децата ни да живеят по-добре. За целта се нуждая от вашата подкрепа!“

2 коментара за “Стоян Манчев ще се бори за повече подкрепа за българските призводители и прозрачни обществени поръчки

 • 09.03.2017 в 12:57
  Permalink

  Лично съм пазарувал от него и не издава фактури. И сега този същия ми говори за бизнес етика и промяна….ами почни да даваш фактури като за начало и да си внасяш данъците. Така ще си по полезен за държавата отколкото като депутат.

  Отговор
  • 10.03.2017 в 9:12
   Permalink

   Като отидеш при горерекламиращия се кандидат от ГЕРБ , и си поръчаш реклама, той издава ли ти фактура ?

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!