63 четения

Търновският квартал „Картала“ тъне в боклуци и с черни пътища

Тази „мила родна картинка“ е от кв. „Картала“ и то в самото му начало – между улиците „Петко Тодоров“ и „Камен Зидаров“. От седмици двата контейнера изглеждат така, а понеже единият е счупен и не може да се ползва, данъкоплатците са принудени да оставят торбите си с боклук край кофите. Така се е оформило нерегламентирано сметище в един от най-големите търновски квартали, където се плащат данъци като в центъра.

Освен това улиците в този район са само черни пътища, защото никога не са асфалтирани. За липсата на елементарна инфраструктура са сезирани всички градоначалници през последните близо 30 години, откакто е създаден този район. Край това сметище живеят първите обитатели на „Картала”, който бе построен върху гола поляна. Въпреки това няма пътища, които да свързват междублоковите пространства, които се водят улици. Заради липсата на път пръст се свлича от години към северната част на ул. „Камен Зидаров“, а вода от снеготопене и дъжд вече влиза в избените помещения на жилищните кооперации, правени по стопански начин от обитателите.

Н. ГЕОРГИЕВА

Сн. авторката

7 коментара за “Търновският квартал „Картала“ тъне в боклуци и с черни пътища

 • 09.03.2017 в 11:09
  Permalink

  200-300 метра асфалт трябва да се положи, но то да не е като да скубят данъци само от хората …

  Отговор
 • 09.03.2017 в 13:43
  Permalink

  ЧЕ СЕ ВОДИ И ШИРОК ЦЕНТЪР И ТОВА Е В НАЧАЛОТО НА КВАРТАЛА ! ПАК ИСКАТ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ТЯХ ,ама надали !

  Отговор
 • 09.03.2017 в 15:00
  Permalink

  Нали беше ВИПквартал, какво става?

  Отговор
  • 10.03.2017 в 12:10
   Permalink

   Че кой и кога е казал,че това е ВИП квартал? Вие вероятно нямате представа как изглежда .А може би живеете в старата част, в сравнение с която на Картала може и да е ВИП

   Отговор
 • 09.03.2017 в 16:29
  Permalink

  Сега ще ви обещаят и асфалт и велоалеи и осветление и всичко каквото се сетите! Избори идат все пак трябва да се обещава и да се правят снимки за кампанията. И само секунда след изботите всичко вече ще е забравено!!! Между другото нормално ли е следкато един кмет е избран от народа да няма приемен ден и час а да се крие като мишка и да комуникира чрез фейсбук само с когото му е угодно?!

  Отговор
 • 10.03.2017 в 0:13
  Permalink

  Za vsichko sa vinovni Tzonio Djudjeto , Mityo Talasuma , Ivan Chernia , Golemia Smok , Debelia , Zora , Pora , Govedoto , Limunadata , Dancho Anzuga , Pesho Anabola, Parcheto ,Gela , Kolio Shtangata , Rusia , Milencho i Sobstvenika na Kafeto. Te izoraha Sveta s Gazaria !

  Отговор
 • 10.03.2017 в 6:08
  Permalink

  Точно затова трябва да плащаме най-високите данъци в страната. За да ни дойде акъла.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!