20 четения

Цветан Цветанов, кандидат за народен представител от „Нова република“: „Хора, чиято единствена цел е да бъдат във властта, не могат да бъдат десни!“

ИЗБРАХ „НОВА РЕПУБЛИКА“, ЗАЩОТО ХОРАТА ТАМ ИМАТ ДОСТОЙНСТВО И ПАЗЯТ ДОСТОЙНСТВОТО НА ТЕЗИ, които оцеляват благодарение на собствените си усилия, а това са предприемачите като мен, хората от средния и малкия бизнес, занаятчиите, хората със свободни професии. Ние сме доказали, че отстояваме принципите си. Преди години напуснах парламента, за да не предам достойнството на хората, които ме подкрепиха. По същия начин Радан Кънев, Мартин Димитров, Трайчо Трайков и останалите в „Нова република“ показваха, че по-добре да подадат оставки, да напуснат властта, за да не предадат доверието на хората, които са ги избрали. Още в началото беше ясно, че „Реформаторският блок“ е невъзможна смес между вода и масло и няма да бъде заедно задълго, просто защото на едно място не могат да съществуват реформатори и конформисти. Истинските реформатори останаха в парламента като опозиция, а конформистите се наместиха на топло в няколко министерства и допуснаха Борисов да им е началник, да ги дърпа за ушите. Капката, която преля чашата, беше в президентската кампания, когато Борисов ги извика и пред цяла България ги унизи, наричайки ги „пиле шарено“, „страх ли ви е“ и т.н. А те, вместо да застанат като лидери на партии и да направят правилната стъпка като подадат оставки и Трайков да спечели изборите, се държаха като безгръбначни. Сега пак има избори, само че тези хора ги няма никъде. Защото хората няма да се доверят на политици, които предават доверието им. Сега РБ-2 се явяват на тези избори с подписа на Орхан Исмаилов, който в момента е в ДОСТ с Лютви Местан. Така че просто няма разлика между „Реформаторския блок“ и Лютви Местан. Няма как десният избирател да се примири с това, че Меглена Кунева, Бриго Аспарухов, който е тъст на Светльо Витков от „Глас народен“, че хората от „Народен съюз“, които гласуваха за Пеевски, сега са заедно в „Реформаторския блок“. Хора, чиято единствена цел е да бъдат във властта, не могат да бъдат десни!

КОГАТО НАПУСНАХ ПАРЛАМЕНТА, АЗ ОБЕЩАХ ПРЕД СЕБЕ СИ НИКОГА ПОВЕЧЕ ДА НЕ СЕ СРАМУВАМ ОТ ИЗБОРИТЕ, КОИТО ПРАВЯ. В „Нова република“ съм със съмишленици, всеки от които не просто обещава, а е показал с делата си, че върши работа.

НА ТЕЗИ ИЗБОРИ ОТНОВО ИМА МИТОЛОГИЯ. Първо ще започна с БСП. Нека си спомним, че преди време американският президент Буш нарече бившия премиер Сергей Станишев „мистър Клийн“ защото Корнелия Нинова беше уволнена от него като зам.-министър заради съмнения за злоупотреби. Сега същата тази Нинова говори, че ще върне 10 млрд. лв. откраднати пари!

ДРУГИЯТ МИТ, КОЙТО НИ ПРОБУТВАТ ОТ ГЕРБ, Е ЗА ИКОНОМИЧЕСКИЯ РАСТЕЖ. Като предприемач им казвам, че този техен икономически растеж е фалшив и нетраен. Той е на базата на факта, че хората в работоспособна възраст емигрираха от страната, в момента няма достатъчно работна ръка и бизнесът се опитва да наеме кадри, вдигайки заплатите, които обаче не са свързани с повишаване производителността на труда. На практика фирмите увеличават заплатите за сметка на декапитализация на собствените си активи. Тези, които получават по-големи заплати, харчат повече и ние отчитаме един фалшиф растеж, който след една-две години ще ни удари като бумеранг. ГЕРБ дойдоха преди 10 години с обещанията, че ще спрат изтичането на хората в чужбина. Нищо подобно не се случи. Още повече хора бягат, защото са прецакани от ГЕРБ и фалшивите им обещания.

Искам да попитам знаят ли гражданите на Велико Търново кой всъщност управлява няколко общини в областта? И кой разпределя порциите в областта? Защото се оказва, че не само на национално ниво има хора, които разпределят порциите. Такива хора има във всеки областен град. Кой управлява кмета и администрацията в няколко общински центъра? Кой държи назначенията в службите за сигурност, съда и прокуратурата? Хвалим се с инвеститори във Велико Търново. Такъв закупи недовършения хирургически блок, за да прави голям търговски обект, част от огромна верига. Обаче тази верига колко хора ще лиши от поминък и знае ли някой какви данъци плаща тази верига, при положение че прави над милиард годишен оборот? И на кого правим услуга ние чрез такива инвеститори – на българския бизнес или неясно на кого.

СРЕЩУ ВСИЧКО ТОВА – КРАЖБИТЕ, ЛЪЖИТЕ, КОРУПЦИЯТА И ФАЛШИВИТЕ КОАЛИЦИИ, Е „НОВА РЕПУБЛИКА“. Сред нас комунисти няма, а те се оказаха много устойчиви и вирулентни. Постоянно мутират – първо в БСП, после в ГЕРБ, а сега и в част от „Реформаторския блок“, в началото на демокрацията мутираха в мутри, а сега и в бизнесмени олигарси.

„Нова република“ е дългосрочен проект с основна цел да променим фундамента на държавата, променяйки Конституцията в посока на това, което се случи в Румъния. През 2005 г. тя изоставаше от България. Но със съдебната си реформа рязко дръпна и в момента като БВП, като заплати е далеч, далеч от нас. Румъния ще бъде извадена от мониторинга на ЕС, а ние не. Когато все повече се говори за Европа на две скорости, ние в коя Европа ще останем? Както сме притиснати между две империи – Русия и Турция, които издуват мускули, какво ще се случи с България, ако тя изпадне от ЕС. Този въпрос го задавам към „патриотите“, които се загъват с руското знаме.

Един коментар за “Цветан Цветанов, кандидат за народен представител от „Нова република“: „Хора, чиято единствена цел е да бъдат във властта, не могат да бъдат десни!“

  • 09.03.2017 в 17:56
    Permalink

    Политици, чиято единствена цел е да бъдат в опозиция, са идиоти.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *