5 четения

Явор Божанков: „Европа тръгва на две скорости. България е на задна“

„Европа тръгва на две скорости. България е на задна“, това каза пред служители в Горна Оряховица Явор Божанков, кандидат за народен представител от листата на „БСП за България“.

„Всички политици ни обещават, че скоро ще стигнем европейските стандарти. Статистиката е друга. За 14 години хората в трудоспособна възраст са намалели с 400 000 души. Всяка година 27 000 млади хора емигрират от България. Над 60% от висшистите не работят по специалността си, тоест няма никаква връзка между пазара на труда и висшето образование. Тогава за какво бъдеще можем да говорим? Ако продължим в същата посока, през 2040 година на всеки трима работещи ще се падат по двама пенсионери. В тази статистика няма как България да просъществува“, каза Божанков.

Кандидатът от БСП подчерта, че въпреки стратегическото географско разположение, природните ресурси и природните дадености България не съумява да извлече полза от тях. Затова страната ни остава в периферията на Европа. „Затова на първо място българските правителства трябва да спрат да търгуват с националния ни интерес и националната сигурност. Да спрем пропиляването на природните богатства чрез неизгодни концесии. И най-вече да върнем усещането за справедливост, това, което също прокуди много български граждани навън!“, призова четвъртият в листата на БСП.

„България в миналото е доказвала, че може. Ще успеем и сега да обърнем математиката само ако всички заедно поискаме промяната с номер 10 в бюлетината“, заяви Божанков.

2 коментара за “Явор Божанков: „Европа тръгва на две скорости. България е на задна“

 • 09.03.2017 в 14:37
  Permalink

  Поне си скромен , едно време Тодор Великов щеше да мести един завод от град Лом в Г . Оряховица за да оправя безработицата и икономиката в региона но ти тогава си бил в 1-2 клас . Е онази спицифична миризма на нарязан скрап си остава и до днес но без завод .

  Отговор
 • 09.03.2017 в 16:18
  Permalink

  Това момче е още на адаптирано мляко, какъв депутат ще става?! Затова сме на това положение защото разни сополанковци побутвани от тук и от там имат аамбиции за политиката.Нека първо научи малко грамаатика,математика и други предмети тогава да се хвърля в големия бой!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!