91 четения

Ангел Янчев – кандидат за народен представител от „Реформаторски блок“: „Призоваваме колегите от „Нова република“ да подкрепят незабавно „Реформаторския блок“!“

  • Г-н Янчев, в средата на кампанията сме, каква е оценката ви за обстановката?
  • Десницата отново се занимаваме със себе си. Не й е за първи път. Нови и най-нови проекти се учредяват седмици преди изборите. Несериозно е! Всеки ден вече получаваме информация чрез измерванията на различни социологически агенции. Тези, които ще бъдем в следващото Народно събрание, сме „Реформаторски блок – Глас народен“. Това е рационалният избор на българските граждани две седмици преди изборите. Колегите от „Нова република“ знаят, че нямат никакъв шанс и в оставащото време нищо няма да се промени. Сред тях има опитни политици, които реално преценяват ситуацията.

ЕДИНСТВЕНИЯТ ЧЕСТЕН ХОД, КОЙТО ИМАТ, Е НЕЗАБАВНО, ПУБЛИЧНО И КАТЕГОРИЧНО ДА ПОДКРЕПЯТ „РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК“, част от който бяха доскоро.

– Сериозно ли мислите, че това е възможно? Ще бъде политическо самоубийство.

– Несъмнено ще бъде политическа иновация по време на кампания да хвърлят бялата кърпа и да подкрепят успешния проект. Иначе рискуват членовете и избирателите им да го направят без тях. Да, тежко е да си кандидат, водач, бивш народен представител и да направиш такава стъпка, но това ще отвори възможността десницата да не е вперена отново в пъпа си и да говори за стъпките, които ще направят обществото ни по-добро.

– Всъщност смятате ли, че ще бъдете част от бъдещото управление?

-Ако егоизмът и революционният плам на доскорошните ни партньори надделее, участието в управлението може и да не се състои. Всъщност десноцентристкото управление е поставено на карта. Вярвам в мъдростта на бившите ни партньори и в общото ни политическо бъдеще. В противен случай, ако се случи, че левицата формира мнозинство, отговорността ще бъде изцяло на председателя на ДСБ.

– Ако бъдете избран…?

– На училище съм от 5-годишен. Вече 38 години уча и обучавам. Независимо че образованието ми е ключовият приоритет, това, за което ще настоявам и ще предлагам, е бързото възстановяване на Северна България. Автомагистрала „Хемус“ трябва да бъде национален приоритет. Не утре, не след „Струма“, а днес и сега. Кръвната артерия на Севера я няма. Тунелът под Шипка – национален приоритет. Скоростният път до Русе – абсолютен приоритет. Това ще бъдат пътища за развитието на икономиката, за благосъстоянието. Така ще постигнем 4,5% от БВП за образование. Но мен ме интересува не само да бъде увеличен процентът на БВП за образование, а и какъв е размерът на БВП. Колкото повече, толкова повече. Искам учебниците до 12-и клас да бъдат безплатни за учениците, искам да можем да им осигуряваме и помагала. Имам и други идеи, но знам, че трябва да бързаме бавно. Да поставяме постижими цели.

– Бира или вино?

– Вино, разбира се.

– Червено или бяло?

– Без политически въпроси, моля!

Стилян НАЙДЕНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!