53 четения

Весела Лечева: „Когато българската жена иска да промени нещо, намира сила, воля и характер за това“

Празникът на жената 8 март бе повод освен за поздравления и пожелания пред кандидатите за народни представители от листата на коалиция „БСП за България“ в IV МИР Велико Търново да бъдат очертани и проблемите, които стоят за решаване пред българските жени.

Над 80 жени от обединението на жените социалистки и от Демократичния съюз на жените във Велико Търново на празнична среща разговор с водача на листата Весела Лечева и кандидатите за народни представители Валентин Ламбев и Мариана Бояджиева си пожелаха в Народното събрание да има все повече жени с управленски и професионален опит. Жени, които рискуват и успяват. Жени, които не се страхуват да поискат промяната и да я реализират в името на своите деца.

Когато българската жена иска да постигне нещо, намира сила, воля и характер, за да го постигне, заяви Весела Лечева и пое ангажимент да работи за това младите хора на България да започнат да градят своето бъдеще в България. Инвестициите за и във всеки един млад човек са един от акцентите в нашата предизборна програма. Разказаха ми как преди години младите хора на Ирландия са тръгнали да търсят своята реализация извън страната. Тогава жени решават да си направят партия, влизат в парламента и променят законодателството така, че в резултат на това върнаха децата си отново в Ирландия. Време е и тук да направим така, заяви Весела Лечева.

„Благодаря за куража, силата и енергията, с която пазите семейните традиции. Ние, мъжете, ви дължим всичко. Баща съм на две прекрасни дъщери и искам те да учат, живеят, работят и да създадат своите семейства след време тук“, каза от своя страна Валентин Ламбев.

„Като гледам грейналите ви лица, знам, че сме дали толкова много на Велико Търново и областта и съм сигурна, че е дошло време за промяна. Имаме ясни послания относно грижата за майките и децата и образованието и поемаме само реалистични ангажименти“, заяви Мариана Бояджиева.

Нашата енергия трябва да се умножи и утрои, за да има промяна и ново правителство след 26 март и за да пренесем през времето социалната идея. Затова призова Лидия Прокопова – председател на Областния съвет на Обединението на жените социалистки.

По-рано през деня водачът и вторият в листата на коалиция „БСП за България“ Весела Лечева и Валентин Ламбев бяха гости на тържеството и поздравиха членовете на пенсионерския клуб „Втора младост“ – Велико Търново.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!