7 четения

Започна реконструкцията на безплатния паркинг в района на Старото военно училище

апочна реконструкцията на безплатния паркинг в центъра на Велико Търново, разположен на територията на Старото военно училище, между сградите на Пети корпус на ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, Областна администрация и НАП. Върху зелените площи бе насипана пръст, предстои тяхното подравняване и валиране, както и засаждането на цветя и други растения.
Близо 90 паркоместа ще бъдат оформени върху плаца и асфалтовите алеи. Реализацията на проекта, иницииран от кмета Даниел Панов и екипа му, има за цел да сложи край на нерегламентираното спиране на автомобили в района, включително и върху тревните зони. Средствата за създаването на паркинга са осигурени от общинския бюджет.
През уикенда ще работят и тежки машини – багери с различни габарити, фадроми, камиони и др. От следващата седмица служители на общинското предприятие „Организация на движението, паркинги и гаражи” ще разчертаят местата за паркиране. С колчета и прегради ще бъде ограничен достъпът до зелените площи.
Община Велико Търново апелира жителите на града да се съобразят с дейностите и в събота сутринта пространството да бъде освободено от автомобили. Ще бъдат поставени необходимите пътни знаци. До 16 март паркингът няма да бъде достъпен за експлоатация.
Новият обект ще е с временен статут и ще съществува до реализацията на първия етап от проекта за създаването на нов градски център върху територията на Старото военно училище. Все още текат съгласувателните процедури по плановото задание на целия терен.
Източник: Община В. Търново

2 коментара за “Започна реконструкцията на безплатния паркинг в района на Старото военно училище

 • 10.03.2017 в 12:59
  Permalink

  А дали ще доживеем да го видим, както беше показвано нееднократно на картинки, с нови красиви сгради, зеленина, алеи ??? Паркинга пак може да си го има, но под земята, а отгоре да е наистина красив градски център, някоой деен …..

  Отговор
 • 10.03.2017 в 14:30
  Permalink

  Явно прословутия нов градски център в близките 10 години няма да стане! Защо съдебните органи не поразровят малко и дадат отговор на въпросите: КОЙ, ЗАЩО И СРЕЩУ КАКВО създаде този „шедьовър’ в Старото военно училище!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!