7 четения

Иззети са 254 653 къса цигари и над 5 т контрабанден алкохол за година в областта

Ръководството на ОД на МВР във Велико Търново отчете впечатляващи резултати по отношение на акцизните стоки и борбата с контрабандата за 2016 г. През изминалата година полицаите от региона са иззели 254 653 къса цигари, 236 кг нарязан тютюн и 5379 литра алкохол без акцизен бандерол. Сериозен спад на щетите от икономически престъпления отчита силовото ведомство в старата столица. За 2016 г. нанесените вреди от такъв род престъпления са в размер на 272 555 лв., а за 2015 г. са били 994 846 лв.

На отчета-анализ на полицията във Велико Търново в сряда присъства старши комисар Благородна Макева, заместник-директор на ГД „Национална полиция“. Според нея впечатляваща е и работата на служителите от „Охранителна полиция“. През изминалата година е осъществена охраната на 1327 масови мероприятия. Проведени са 1825 специализирани полицейски операции, при които са разкрити 317 престъпления, съставени са общо 5282 акта и фишове, задържани са 187 граждани, установени са 9 лица и 7 автомобила, обявени за издирване.

„Много силна превантивна дейност е свършена по отношение на безопасността на движение и детската престъпност“, сочат още данните от анализа. Областната дирекция е участвала в множество проекти и инициативи, съвместно с община Велико Търново и Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски“, както и със Сдружението на кметовете и кметските наместници в региона. Част от инициативите включват проектите „Детска лятна полицейска академия“, „С грижа за възрастните хора“ „Отвори очи – има кой да ти помогне“. Периодично се организират срещи с представители на ромските общности, с частните охранителни фирми, с живущите в малките населени места и др.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!