9 четения

Корнелия Нинова: „Променихме себе си, за да ни повярвате, че ще променим България“

Защо да подкрепите „БСП за България” на изборите? Още през август миналата година откликнахме на очакванията на хората да предложим за кандидат за президент човек извън статуквото, достоен офицер, горд българин, който ще върне гордостта и достойнството на България.

БСП е промяната, защото не спряхме дотук. Направихме много болезнена и трудна промяна вътре в партията, която е консервативна и с традиции. Не беше лесно. Това също е отговор на очакванията на народа, а именно да се отворим за нови лица, за хора от гражданските структури, за земеделци, учени, студенти, за тези, които дават идеи и ни подкрепят. Днес виждате в нашите листи естествените авторитети в обществото, които споделят идеологията на БСП и които са готови да изпълняват програмата ни.

Да спасим България!

Поставяме две големи цели. Нацията ни изчезва. Нацията ни се топи. Само за час си отиват шестима българи! И на тяхно място не се раждат шест българчета. Затова за нас – българските социалисти, най-важната и първа задача е да спасим България от демографската катастрофа. Да върнем децата си от вън, но и да им създадем условия тук.

Втората задача за промяната е да се преборим с бедността. Да я има България, но и да няма бедни хора. Знаем, че е твърде амбициозно, тежко и трудно. Сигурно няма да ни повярват всички. Но няма да се откажем от това. България и без бедност!

Българска индустрия и българско производство

Искаме да създадем, развием и утвърждаваме българска индустрия, производство и земеделие. Ние сме равноправни членове на ЕС. Няма да допуснем да ни обвинят, че БСП ще ни извади от Европа. Това е абсурд. Но на същата тази Европа казваме: Колкото да сте ни мили, два пъти по-мила ни е България. Затова – българска икономика и индустрия.

Като спечелим изборите, създаваме Държавен фонд „Индустрия” със средства, насочени към слабо развитите региони за производство. Държавата ще влезе със своя дял – апортна вноска, хората, които имат проект за свой бизнес, влизат с него и заедно – държава и предприемачи, ще възродим българската индустрия.

Българско земеделие и стоки

Застъпваме се за български стоки и земеделие. В момента 10 големи арендатори и собственици в страната получават всички субсидии в земеделието. И гледат пшеница, която изнасяме като суровина, без да я преработваме. Ще сложим таван на субсидиите в земеделието, които може да получава един производител. И парите ще се разпределят между малките и средните производители на плодове, зеленчуци, месо и мляко. Те ще се плащат не на декар заградена площ, в която виреят тръни, а на килограм произведена продукция. За да има българска храна на българската софра.

50% българска стока в търговски вериги – задължително и по закон. Който не го прави, ще плаща санкции.

Образование

Но за да има българска икономика и земеделие, трябва да има български кадри, които да работят. Наистина безработицата е проблем, но също толкова голям е и проблемът с липсата на кадри за фирмите. Изгонихме си децата. Закрихме си училищата. ГЕРБ прехвърлиха парите от държавните и общинските училища в частните колежи. Затова трето и най-важно: Образование, образование и пак образование. Отменяме закона за училищно и предучилищно образование, който те приеха, защото е унижение и за българския учител и е гарантирана неграмотност за българското дете. БСП е за един учебник за всички деца в един клас. Ние ще превърнем изготвянето на учебници в държавна политика и съдържанието ще се прави от държавни институции – БАН, СУ и МОН.

Връщаме професионалните училища и техникумите – то трябва да бъде свързано с бизнеса, за да имат и фирмите кадри за работа, а и младите да имат такава.

Здравеопазване

Има правила, има Конституция в тази държава. Ние ще я спазим. Там пише, че всеки, който си плаща здравните осигуровки, ще се лекува безплатно и без да доплаща. Ще бъде създаден социален фонд, който да поеме разноските на тези, които са бедни и не могат да си платят.

Престъпност

За 20 лева разбиват домове на пенсионери и извършват убийство. Насилват и никой да не преследва престъпниците? Когато престъпник влезе в село, ограби или убие, защо няма възмездие? По две причини. Първата е, че не го хващат. Втората, ако го хванат, се смята, че откраднатото е маловажно и затова няма наказателно преследване. Как БСП решава това? На всеки три села – жандармерийски пост, с оборудван жандармерист да отговаря за сигурността и безопасността на тези села.

Премахваме термина „маловажен случай” в Наказателния кодекс. Няма разлика между това да откраднеш милиони от обществени поръчки и пет лева от безпомощен пенсионер. Ти си крадец, престъпник и ще носиш наказателна отговорност, независимо дали е маловажно, или не!

Доходи, данъци и битката с бедността

Искаме да помогнем на младите семейства, които работят, а не които чакат на социалните помощи. Ще им бъде намаляван данъкът за всяко родено от тях първо и второ дете с по 50 лева. Така нареченото семейно подоходно облагане. Така ще им дадем глътка въздух да си гледат децата.

Ако млад човек иска да започне собствен бизнес, ще го освободим за две години от плащане на данък, за да може спокойно да стартира и да си развие малката фирма, да създаде работни места. Така ще остане и в България.

Тези млади семейства, които искат да си закупят първо жилище, ще подпомогнем с намаляване или опрощаване на лихвите по кредита.

Пенсии

Сега партиите се надпреварват кой с колко ще увеличи минималната, средната пенсия или тавана на най-високата. За нас истинското решение е преизчисляване на старите пенсии отново. Ние ще взимам за база средно осигурителния доход от 2011 година и това ще доведе до увеличение на пенсиите от 20 до 30 %.

Социалната тема е била винаги важна за нас. Този път обаче поставяме акцент и върху икономиката и производството, за да има пари за социалните разходи. Двете заедно – развитие на българската икономика с грижата за всеки българин през социална политика. Поемаме като сериозен ангажимент да го изпълним, като победим на 26-и  март на парламентарните избори.

България е на кръстопът. През 2020 година спират европейските средства. Ние трябва да имаме собствена българска икономика и българско производство.

Трябва да гарантираме собствено българско земеделие.

Да направим българското образование адекватно на нуждите на съвременното общество.

Да гарантираме здрава нация.

Да гарантираме сигурност и в домовете на хората, и по границите.

И да върнем достойнството на българския народ и на международната сцена, където сме равни на другите европейски народи и те ще уважават България.

Дайте ни сила да победим на 26 март.

Да направим промяната заедно с вас, но не само заради нас, а за България.

3 коментара за “Корнелия Нинова: „Променихме себе си, за да ни повярвате, че ще променим България“

 • 10.03.2017 в 19:07
  Permalink

  Е,нека да видим колко е прост българският народ….доказва го от 26г.,когато гласува за такива като КУРнелия !

  Отговор
 • 10.03.2017 в 22:01
  Permalink

  Много променени, елита ви стана за смях в цяла Европа, да краде козметика, като стара циганка и да се оправдава с болните си родители – само крадете, лъжете и мажете 70 години. До такава степен вече сте се изродили червени боклуци, че сте свикнали на безаконие и безнаказаност и искате на народа последните му стотоинки да оберете и заеми, за да има и внуците ни да плащат. Вашата лакомия, няма граници – козметика за 800лв. краде, за да маже дъртата си зурла, а инъче за пенсионерите им говорите 20лв., 50лв за деца ?! WTF Другарко, Курнелия Нинова ?!

  Отговор
 • 11.03.2017 в 6:34
  Permalink

  Вълкът козината си мени, ма ннрава НЕ !!!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!