6 четения

Празник на доброто по пътищата организират в Паскалевец

ПРАЗНИК НА ДОБРОТО ПО ПЪТИЩАТА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В ПАВЛИКЕНСКОТО СЕЛО ПАСКАЛЕВЕЦ. Идеята за нетрадиционното събитие е на Делян Ангелов от Комбината за услуги в интернет, който е един от организаторите. Празникът ще се проведе на 1 април в центъра на селото.

„Първоначално ме поканиха да направя протест заради лошото състояние на пътя към Паскалевец, но смятам, че тръгването с негативна нагласа към проблема не е начинът нещата да се променят и да станат по-добри. Всеки от нас ежедневно се движи по пътищата. Пътуването с кола вече не е приятно занимание, а истинско изпитание. За това реших да направим този празник както за по-хубави пътища, така и хората – да бъдат по-толерантни зад волана”, разказа Делян Ангелов, който също ежедневно пътува с кола и минава по въпросната отсечка към селото.

Празникът се организира от инициативен комитет, в който участва и кметът на Паскалевец Мирослав Димитров. Водещ на събитието ще е съветникът по културата в Павликени Ганчо Александров. На площада на селото ще има сцена, на която ще се изявяват известният гайдар Атанас Пеев, както и самодейни състави от района. Очаква се в празника да се включи и известната група „Оратница”.

Весела БАЙЧЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!