187 четения

Станислава Стоянова, кандидат за народен представител в листата на ГЕРБ: „Истинският патриотизъм е да се даде възможност на младите хора да се развиват в страната си“

„ИСТИНСКИЯТ ПАТРИОТИЗЪМ Е ДА СЕ ДАДЕ ВЪЗМОЖНОСТ НА МЛАДИТЕ ХОРА ДА СЕ РАЗВИВАТ В ДЪРЖАВАТА СИ. За мен ГЕРБ е партията, която дава реален шанс на младите хора да определят своето бъдеще и да създават семейства в България. Това е, което ме направи в началото съмишленик на ГЕРБ, а сега и активен член на единствената партия, която спира БСП към властта“, казва Станислава Стоянова, която е пета в листата на ГЕРБ. Тя е и член на Националния изпълнителен съвет на МГЕРБ – най-голямата десноцентристка младежка организация в страната.

По образование Станислава е икономист, завършила е Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов и е доктор по икономика. По професия е университетски преподавател – чете лекции по управление на фирми, фирмен мениджмънт, лидерство. Освен това е и координатор по медийната политика, PR и реклама в академията. Успоредно с битието си на преподавател Станислава е и студент, но във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, където завършва второто си висше образование по право.

Член е на Съюза на учените в България и на Асоциацията на преподавателите по икономика и управление в индустрията. Има научни публикации в областта на икономиката, администрацията и управлението.

Един политически университет, на който Станислава Стоянова присъствала преди време, е причина тя да навлезе в политиката. „Там видях толкова много млади хора от цялата страна, всички с различни интереси и обединени от каузата за България. Много ми хареса тази енергия, всичко беше така вдъхновяващо, че след това вече нямах никакви съмнения, че искам да се занимавам с политика, да помагам в това да направим България по-добра страна за живеене. Нямах съмнение, че искам да споделя каузите на ГЕРБ“, казва Станислава Стоянова, която малко след това станала член на ръководството на МГЕРБ и имала възможност да погледне и отвътре навън.
„Този поглед ме научи, че ние, младите хора, имаме задължение към страната и към останалите млади хора. Т.е. наша работа е да правим политика за младите, защото ние сме техният глас“, категорична е Станислава Стоянова. След това на един дъх изброява най-смислените за нея каузи, които ГЕРБ има към младите хора в България. А те са свързани с по-доброто образование и реализация в България, със създаването на атрактивна инвестиционна среда за развитието на бизнеса, което също е важно за младите българи, повишаване на жизнения стандарт и благосъстоянието на хората. „Покрай работата ми в ръководството на най-голямата младежка организация в страната познавам пълната картина с проблемите на младия българин, неговите желания, потребности и амбиции, върху които трябва да се акцентира, за да остане той в страната ни. Това ще бъде и основната ми мисия като бъдещ народен представител“, допълва още Станислава.

ОБРАЗОВАНИЕТО Е ОСНОВЕН АКЦЕНТ В УПРАВЛЕНСКАТА ПРОГРАМА НА ГЕРБ И ТОВА Е ВАЖНО ЗА СТАНИСЛАВА СТОЯНОВА, която в момента разглежда тази сфера и като студент, и като преподавател. „Областта ни е университетски център. В трите големи университета се обучават над 22 000 студенти, така че няма как да ми е безразлично какво се случва в образованието. Убедена съм, че когато има повече образовани и квалифицирани, конкурентоспособни млади хора, ще имаме конкурентоспособна икономика“, обяснява Станислава и дълго говори за дуалното образование и неговото голямо предимство. „То е начинът да свържем теоретични знания и професионални умения. Именно дуалното образование със своята философия е мостът между образованието и фирмите – бъдещите работодатели. Те ще получат подготвени кадри, затова и тяхното участие в обучението на тези кадри е важно. И понеже съм университетски преподавател, ще кажа веднага, че виждам приложението на дуалното образование и във висшите училища. В Стопанската академия отдавна каним лектори от практиката, хора от бизнеса, ръководители, хора, които участват в производствения процес, застрахователи, хора от публичния сектор. Важно е те да кажат своите изисквания, какво търсят, от какви служители имат нужда и е важно да го кажат пред студентите“, категорична е Станислава Стоянова.

Изграждането на тази стабилна връзка – държава – училище – висше образование – работодатели – сега е на дневен ред и е гаранция за успех в реформата, смята младата преподавателка и кандидат за народен представител.

Грижата на ГЕРБ към учителите е другата кауза, която Станислава е припознала за своя. Инвестициите в хората е истинският смисъл, категорична е Станислава, която не крие, че обича да работи със студентите си. Това обаче я поставя много често и в ролята на оценяващ. „Не ми е лесно да пиша слаби оценки, но ние със студентите сме се договорили. Работим като партньори в екип. Те знаят своите задължения, а аз се опитвам винаги да ги държа будни“, обяснява преподавателката. След това с усмивка признава, че знае какво е да имаш двойка. Докато учила в Стопанската академия, не е допускала да се яви неподготвена на изпит, но сега заради многото ангажименти се е препъвала. Когато не е ангажирана с преподаване, с изпити във ВТУ и с политика, тя обича да спортува. Казва, че във фитнеса се спасява от стреса, но още повече обича да спортува на открито. Харесва да се събира с приятели и да им приготвя разни кулинарни изкушения, защото тя самата е изкушена от кулинарията.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!