10 четения

Дуално обучение и задължително посещаване на училище

ГЕРБ поставя акцент върху образованието. В следващ управленски мандат ние ще увеличим двойно заплатите на учителите, ще предприемем мерки за привличане на все по-качествени млади хора в сектора. Това са реални решения, които знаем как могат да бъдат реализирани. Няма развита държава без добре развито образование. Това каза водачът на листата на ГЕРБ – Велико Търново, и зам.-председател на партията Цветан Цветанов в Лясковец по време на среща с повече от сто учители. Събитието бе организирано по инициатива на кандидата за народен представител от малката община Даниела Арабаджиева.

„Важна е връзката между образованието и бизнеса, за да отговаряме на необходимостта на работодателите от квалифицирана работна ръка, затова насърчаваме дуалното обучение. В следващ мандат ГЕРБ предвижда задължителното посещение на училище, обвързано със спирането на социални помощи“, обясни Цветанов.

Председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ заяви, че едно от последните постановления на кабинета „Борисов“ е било за отпускане на 500 000 лева за община Лясковец. „Това се случи заради инициативността и добрия синхрон с местната власт в лицето на кмета д-р Ивелина Гецова. Правителството на премиера Бойко Борисов отпусна общо 22 млн. лв. за областта. За да можем и занапред да подкрепяме общините както досега, е необходима стабилност. ГЕРБ с номер 11 в бюлетината гарантира реални решения за България“, категоричен бе Цветан Цветанов. Той призова присъстващите да гласуват, защото високата избирателна активност е ключова за представителността, която ще има следващият парламент.

Заедно с Цветанов на срещата в Лясковец бе областният координатор на ГЕРБ и великотърновски кмет Даниел Панов, както и кандидати за народни представители.

„С подкрепата на Цветан Цветанов общините в региона ни видимо се развиват, това прави впечатление и на гостите в областта. Благодаря му, че за трети път е водач на листата за Великотърновски район. Имаме вярата, че следващото правителство на ГЕРБ ще продължи политиките, които са в полза на регионите и на хората“, каза Даниел Панов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!