61 четения

Йордан Байчев, кандидат за народен представител от „Нова република”: „Ще успеем заедно, защото сме от светлата страна!“

„НОВА РЕПУБЛИКА” Е ДЯСНО ОБЕДИНЕНИЕ НА ЛИЧНОСТИ И ОРГАНИЗАЦИИ, КОИТО СПОДЕЛЯМЕ ОБЩИ ЦЕННОСТИ И РАБОТИМ ЗА ОБЩИ ЦЕЛИ. При нас са Радан Кънев и ДСБ, Трайчо Трайков, Мартин Димитров – все хора, доказали своята принципност и последователност, хора, които никога не са били ветропоказатели, а са отстоявали интереса на обществото. При нас е и Иван К. Иванов, който в предходния си мандат показа точно какво означава да бъдеш народен представител, като вземаше присърце проблемите на хората от Великотърновска област и се отзоваваше на всеки човек, обърнал се към него за подкрепа.

НАШАТА ОСНОВНА ЦЕЛ Е БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ ДА ЖИВЕЯТ В ЕДНО СПРАВЕДЛИВО ОБЩЕСТВО, в което всеки да получава това, което заслужава – работливият, образованият, предприемчивият да успяват и да се развиват, а крадливият, мошеникът, схемаджията да получат своето наказание. Това може да се случи само ако се предприемат три важни стъпки, които са и нашите приоритети – съдебна реформа и създаването на независима антикорупционна прокуратура по румънски модел; реална децентрализация, което ще рече парите на хората да остават там, където са изработени, и да се харчат за пътищата, по които минават всеки ден, за училищата, в които учат децата им, за болниците, в които се лекуват, а не да се изпращат в София и после да им ги раздават като милостиня; да се създаде малка, работеща администрация, която да обслужва и съдейства на гражданите, а не да им пречи и да протяга ръка под гишето. Администрация без партийни назначения и без връзкари, които работят там само защото са приятели, роднини или любовници на местните партийни велможи. Това трябва да спре. Стъпките са ясни и ние ще ги осъществим, защото неведнъж сме доказвали, че не влизаме в схеми, а отстояваме позиции.

ОЩЕ ПРЕДИ ГОДИНА ИЗЛЯЗОХМЕ ОТ „РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК”, А В МОМЕНТА РБ-2 Е МЕНТЕ. Той няма нищо общо с това, заради което беше създаден. Там останаха хората, които предпочетоха облагите на властта пред принципите и целите, заради които хората гласуваха за тях. Нима Кунева е реформатор – в сферата на образованието тя доказа, че може само да руши, вместо да подобрява системата. Нима Лукарски е реформатор – човекът, който се умилкваше и подскачаше около Борисов като пале. Или новите им партньори – Светльо Витков, известен с вулгарните си текстове и подчинението си на ГЕРБ в Столичния общински съвет, или т. нар земеделец Румен Йончев, който мина през съглашателство с БСП и гласува за Пеевски, след това пристана на Бареков, а сега вече е в „Реформаторския блок”. Това са отровни гъби двойници. Това са безпринципни хора, които търсят само далаверата и не могат да отстояват позиция. Сегашният псевдо „Реформаторски блок” ламти за властта като самоцел, те просто не допускат, че могат да бъдат в опозиция.

НИЕ ОТ „НОВА РЕПУБЛИКА” СМЕ ЕДИНСТВЕНА ОПОЗИЦИЯ НА ЗАДАВАЩАТА СЕ СДЕЛКА МЕЖДУ БСП И ГЕРБ заедно с присъдружните им организации. Разликата ни с „Реформаторски блок” е принципна и непреодолима – ние сме против статуквото, а те са част от него.

Пътят към справедливо дясно управление на държавата нито е къс, нито е лесен. Ние сме поели по дълъг път, крайната цел на който е изчистване на това затлачено блато, наречено „политически елит“. И да, винаги ще бъдем опозиция на крадливите и лъжливи политически брокери и нагаждачи. Ние даваме алтернатива на нормалните, работещите, честните и образованите хора, които са отвратени от сегашното състояние на обществено-политическата система, ние им предлагаме да минем заедно по трънливия път на успеха, да разрушим тази кочина и да създадем нова република. Знаем, че ще успеем, защото сме от светлата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!