18 четения

Кандидатите на „Нова република“ на срещи в Лясковец, Златарица и Елена

Водачът Иван Иванов: „Пари за малките населени места има, но не стигат до вас, защото няколко големи фирми точат евросредствата“

ДЕСЕТКИ ПРОБЛЕМИ ОТ ЕЖЕДНЕВИЕТО СИ ПОСТАВИХА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНИТЕ ЛЯСКОВЕЦ, ЗЛАТАРИЦА И ЕЛЕНА ПРЕД КАНДИДАТИТЕ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ „НОВА РЕПУБЛИКА“. Да стиснат ръцете на местните хора, да си поговорят откровено с тях и да представят идеите на автентичната дясна коалиция на място отидоха водачът Иван Иванов, както и колегите му от листата Цветан Цветанов, Йордан Байчев, Елена Чамуркова и Кремена Енчева.

В Лясковец хората с тревога споделиха, че населението застарява и мигрира към големите градове и в чужбина. Най-сериозният проблем обаче се оказа повишаването на такса смет с 40%, заради което в градчето върви протестна подписка вече втори месец. Местните хора се готвят да излязат и на протест пред сградата на общината, както и преди две години.

„Тъй като в Лясковец останаха най-много пенсионерите, това ще засегне техните скромни доходи. Аз вземам 150 лв. пенсия, което означава, че ще трябва да се лиша от нея за един месец, за да си платя задълженията“, оплака се възрастна жена. Друг проблем във винарското градче се оказа уличното осветление на центъра, което не работило близо два месеца.

В Златарица кандидатите от „Нова република“ бяха посрещнати много топло от местните хора, които обаче също споделиха редица пролбеми. Като най-сериозни те откроиха безработицата, обезлюдяването и застаряването, масовата незаконна сеч в района, както и трагичната пътна инфраструктура. Жителите с болка коментираха проблемите на образованието, правосъдието и здравеопазването, където по думите на пенсионерка „лекарят те преглежда за три минути, а за трийсет пише различни документи!“.

Пред кандидатите от „Нова република“ еленчани пък споделиха още, че до тях не достигат парите за саниране. Те се оплакаха и от факта, че навсякъде доминират партийните назначения и човек трудно може да си намери работа, ако не е близък до силните на деня.

„МНОГО ПЪТИ СЪМ ПОСЕЩАВАЛ ТРИТЕ ОБЩИНИ, ЗНАМ ДОБРЕ ПРОБЛЕМИТЕ, ОПИТВАЛ СЪМ СЕ ДА ПОМАГАМ, ДОКАТО БЯХ В ПАРЛАМЕНТА“, коментира водачът на Нова република в областта и доскорошен зам.-председател на Народното събрание Иван Иванов. Той получи благодарности за това, че е в Елена е помогнал Районното полицейско управление да бъде преместено в нова сграда, а във възрожденското градче и в Златарица реализира социалния проект „Домашна аптечка“, където общо 100 социално слаби получиха безплатни медикаменти от първа необходимост.

„В момента не е много лесно да се живее в България. Въпреки че сме членове на Европейския съюз, стандартът ни е много нисък, пенсиите и заплатите са малки и под средноевропейското ниво. Затова ние, от „Нова република“, искаме справедлива съдебна система, работеща прокуратура по румънски модел, която да мери и реже с един аршин и ако има крадливи политици, мястото им да бъде в затвора“, каза в Златарица Иван Иванов. Той подчерта, че автентичната дясна коалиция, в която са хора като Трайчо Трайков, Мартин Димитров, Петър Славов, Радан Кънев и ДСБ, работи за реална децентрализация, така че 50% от данъците, които хората плащат, да остават в техните общини и обществени съвети да решават за какво да бъдат харчени парите – дали за инфраструктура, дали за канализация или за други нужди. Иванов бе категоричен, че държавата е абдикирала от малките населени места, затова масово хората бягат на гурбет в чужбина или към по-големите областни центрове. По думите му обаче, пари за такива общини има, но няколко големи фирми като пиявици са се вкопчили и точат еврофондовете, а обществените поръчки се печелят от десетина приближени на властта фирми. На въпрос за санирането пък Цветан Цветанов обясни, че през него също се източват много пари на данъкоплатците.

„Една от сферите ми на бизнес е строителството и знам, че т. нар. саниране е три пъти по-високо от цената, на която бих го направил аз, при това с по-добро качество. В по-предния парламент бях народен представител от гражданска квота, но напуснах сам, защото формацията, която ме издигна, се отметна от ангажиментите към избирателите. В „Нова република“ съм, защото добре познавам хората и знам, че те няма да се отметнат. В икономическата ни програма има много мерки, насочени към защита на средния и дребния бизнес, а предприемачите като мен искат държавата да ни остави да си вършем работата, вместо да ни пречи“, обясни Цветанов, който е и председател на областния предизборен щаб на републиканците. По думите му, когато предприемачите не са принудени да плащат „данък рекет“, повечето от тях ще излязат на светло, ще се плащат реални данъци, ще има средства за повишаване на заплати и пенсии.

В Елена кандидатите от „Нова република“ се разходиха из града и местния пазар, където получиха уверението на еленчани, че на 26 март хората ще ги подкрепят с номер 4 в интегралната бюлетина.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!