52 четения

Учениците от гимназията в Лясковец отбелязаха патронния си празник

Своя патронен празник отпразнува лясковското училище „Максим Райкович”. Гимназията чества този ден на 10 март, когато е датата на кончината на възрожденския учител.

Учители и ученици организираха редица мероприятия, посветени на празника. Началото на седмицата на патрона започна с постери на тема „Националният празник на България”, изработени и организирани в изложба, дело на учениците от V „а” клас. Изложба представиха и членовете на клуб по интереси „Етнология и културен туризъм”, които изработиха и подариха мартенички за здраве, щастие и много късмет. Изявите на възпитаниците на гимназията продължиха със спортен празник. В изпъстрената откъм изяви седмица на патрона второкласници рисуваха на асфалт, а по-големите художници от клуба „Приложно изобразително изкуство” показаха изложба „Фантазия”. Млади таланти от едноименния клуб представиха уменията си на артисти с постановката „Вълкът и седемте козлета” по Братя Грим. Най-малките ученици на СУ „М. Райкович” – първокласниците, доказаха с първата си изява на такъв голям празник, че вече могат да четат. Това направиха с помощта на своите класни ръководители и със студенти в инициативата „Четящият студент – четящото дете”.

Кулминационната точка в богатата седмична програма бе голямо тържество концерт, на което присъства и кметът на община Лясковец д-р Гецова. Тя и директорът на училището поздравиха децата, а те с продължителна песенно-музикална програма представиха своя талант, знания и радостни емоции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!