8 четения

Разкъсан от кучета дядо близо година се води все още жив

Разкъсан преди близо година от диви животни и глутница кучета дядо от Златарица, все още се води жив. 82-годишният Димитър Нешков от балканското градче е покойник от миналата пролет. Той бил самотно живеещ и след като съседи дълго време не го били виждали да излиза от дома си, алармирали в кметството. От общинската управа пък сигнализирали в полицията. Когато униформените отишли в жилището на дядото, се натъкнали на потресаваща гледка. На двора били открити само части от скелета на възрастния стопанин. При огледа на останките се оказало, че старецът е бил нападнат, разкъсан и оглозган от диви животни и глутница озверели от глад псета.

Костите били събрани и изпратени за ДНК експертиза.

„До момента все още няма резултати от анализа и останките не са погребани. Няма издаден смъртен акт и човекът се води жив. Не е дори заличен от избирателните списъци, защото се чака становището от експертизата“, сподели кметът на Златарица Пенчо Чанев.

Градоначалникът допълни, че общинската управа се е погрижила да обезопаси къщата на Димитър Нешков. С катинари са заключени вратите на необитаемия дом и той е под надзора на кметството и полицията, за да бъде опазен от крадци.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!