3 четения

Явор Божанков от „БСП за България“: „Слабото лоби в София лишава региона от инвестиции. Да променим това с качествени лица!“

„Като народен представител ще се застъпвам за развитието на региона. Много е важно какво лоби ще има област Велико Търново и община Горна Оряховица в централната власт. Тогава ще е възможно да се изпълнят още повече инвестиции. Вижте Пловдив – вече имат магистрали, летище, изпитват недостиг на работна ръка в над 50 нови завода, включително и на чужди инвеститори“, каза Явор Божанков пред жителите на горнооряховското село Писарево. Кандидатът от листата на „БСП за България“ подчерта, че Великотърновска област изостава, макар да са налични всички условия за перфектна симбиоза между туризъм и индустрия. „Имаме легендарен жп транспорт, който целенасочено е воден към фалит, за да бъде приватизиран в полза на частни интереси. Имаме летище, което е концесионирано, но чака да заработи. Също така и проекти за магистрала. Всички тези въпроси зависят от народните представители, които ще отидат в София. Затова е толкова важно да изпратим качествени и кадърни хора независимо от коя политическа сила и кои са те“, каза Божанков. „Да гласуваме отговорно! Защото ще се изправим срещу много купен вот или много неграмотни гласуващи“, призова четвъртият в листата на БСП. Той подчерта усилията на БСП за балансирано развитие на регионите и приемането на програма за развитие на изоставащите райони.

В с. Писарево посрещнаха кандидата на социалистическата партия с пита, изпратиха го с бурни овации след дълъг задушевен разговор за политиката, живота и поколенията. Мнозина от присъстващите изразиха тревогата си от състоянието на образованието в България. Явор изрази болката си към темата, тъй като неговата баба Дафинка Божанкова над 40 години е била учител в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Горна Оряховица. „Трябва да се върне уважението към учителската професия както беше едно време. Българското образование трябва да подготвя младите хора за нуждите на пазара на труда днес и в перспектива от поне десетилетие“, заяви Божанков.

Явор Божанков разреши и наболелия въпрос с нуждата от компютър за пенсионерския клуб. От месеци възрастните хора в с. Писарево се молят на местните власти за техническото средство. Кандидатът от БСП дари лаптоп, който ще е полезен за всички посетители на клуба.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!