109 четения

23-годишната Диана Кънчева от Дъскот – кандидат за парламента с много смели идеи

Младата жена е лектор в училището в Бяла черква и с няколко сертификата от различни проекти у нас и в чужбина

СЪПРУГАТА НА КМЕТА НА ДЪСКОТ ВЕРОЯТНО Е СРЕД НАЙ-МЛАДИТЕ КАНДИДАТИ ЗА ПАРЛАМЕНТА В ОБЛАСТТА през тазгодишната кампания. Диана Кънчева е на 23 г. и в листата на „Реформаторски блок – Глас народен“, чийто водач е бившият свищовски кмет Станислав Благов. Тя е на 14-о място в листата и вярва в преференциалния вот на хората. Участва в избори за пръв път, защото има много смели идеи за промяна като млад човек, който сам се бори в живота и засега се доказва успешно. Признава, че е увлечена от идеите на съпруга си, който пък все още е най-младият син кмет в областта. Двамата имат прекрасна дъщеричка Румена, живеят на село и успяват да са щастливи въпреки проблемите и трудностите.

ДИАНА СМЯТА, ЧЕ Е КРАЙНО ВРЕМЕ БИЗНЕСЪТ ДА БЪДЕ В ПРЯК КОНТАКТ с училището и още там младите хора да бъдат обвързани с него, а не да търсят работа, след като имат няколко дипломи, или да отиват в чужбина. В парламента трябва да има млади хора, които са минали през несгодите на живота в България и са останали тук, смята Диана. Младата кандидат-депутатка смята още, че трябва да се стимулират средните професии като заварчици и техници, а бизнесът да бъде задължен да приема тези млади хора на работа. Сега младите среднисти и LICA (1)висшисти се пускат на свободния пазар, където пък ти искат стаж, за да те наемат на работа, а това е абсурд! Мечтата на Диана в тази кампания всъщност е една – политик да не е мръсна дума. Вярва в това точно защото е само на 23 г.

УЧИ РЕДОВНО В СОФИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ ИСТОРИЯ И АРХЕОЛОГИЯ, като 50% от следването е онлайн и вече е четвърти курс. В момента подготвя научна публикация в Унгария и вече има грамота за постижения в сферата на образованието от ректора на СУ. Публикацията в Унгария пък е резултат от спечелен от Диана конкурс сред участници от 20 държави. Грабва третото място за есе на английски по темата как са представени балканските съседи през Средновековието в българските учебници. Сега младата майка на двегодишна дъщеря кара и стаж към БАН по студентски практики, за което има сключен договор. Освен това е и лектор в основното училище в Бяла черква по история на цивилизацията. В началото на учебната година е била учител в същото училище, но след това се намерил редовен преподавател. Диана обаче е щастлива, че децата се допитват до нея и я търсят за консултации по различни теми, а покрай това са заобичали историята и литературата. Понеже като лектор й се полагат около 100 лева на месец, а заплатата на селския кмет е малко над минималната, Диана е и консултант по граждански договор към фирма за бързи кредити. Не без гордост подчертава, че завършила с 6.00 основното училище в Павликени и с 5,58 средното си образование в града. Владее испански и английски, общественик, организатор и деен млад човек по всякакви поводи.

И ОЩЕ – ОБЕЩАВА,ЧЕ АКО СТАНЕ ДЕПУТАТ ОТ ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ, всеки месец 400 лв. от нейната заплата ще се разпределят на лотариен принцип по 40 лв. на 10 пенсионери от общината! „Ами не звучи грандоманско, това ще мога да направя, може и да е малко, но поне ще бъде реално освен позицията ми в парламента по темите, които вече коментирах“, казва още Диана Кънчева, едно от новите и млади лица в изборните листи от областта.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!