42 четения

82 ученици решаваха задачи в турнира по математика на ВТУ

82 УЧЕНИЦИ ОТ 18 УЧИЛИЩА В СТРАНАТА УЧАСТВАХА В ДЕСЕТИЯ ТУРНИР ПО МАТЕМАТИКА, ОРГАНИЗИРАН ОТ ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”. Състезанието, което се проведе вчера, е за ученици от XI и XII клас. Те решават задачи под формата на тест, с който се кандидатства във висшето училище. В теста обаче има една допълнителна задача, което дава възможност на учениците да тестват знанията и уменията си. За участващите резултатите от турнира са валидни за кандидатстване в специалностите на факултет „Математика и информатика” – „Компютърни науки”, „Информатика”, „Софтуерно инженерство”, „Математика и информатика” и „Приложна математика” за следващите две учебни години.

Учениците от Природо-математическата гимназия „Васил Друмев, Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов” във Велико Търново и Професионална гимназия „Христо Ботев” в Дупница взеха най-масово участие, съобщават организаторите.

Състезателите имаха възможност да си запазят отсега място в предлаганите специалности.

Турнирът беше организиран от факултет „Математика и информатика”, Регионално управление на образованието – Велико Търново, и секция „Великотърновски университет” на Съюза на математиците в България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!